Politika

DS: „MRAČNIJA“ VLAST OD SNS-a NIJE POSTOJALA (VIDEO)

Predsednik izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić i predsednik gradskog odbora demokrata Miloš Stojadinović održali su danas u sedištu stranke u Zaječaru konferenciju za novinare.

 

Osim lokalnih i predsedničkih izbora, glavni povod konferencije bio je sinoćni nezakoniti upad zaječarskih naprednjaka u matičnu službu.

„Čak i da ne gledamo sta je sve vlast SNS-aprethodne 4 godine radila u gradu i u kakvom je stanju danas Zaječar, moramo da konstatujemo da je u poslednjih nekoliko dana grubo kršila zakone i Ustav Republike Srbije, prvi put raspuštanjem gradske skupštine, drugi put povećanjem plata članovima Privremenog organa i treći put sinoć, nezakonitim upadom u zaječarsku matičnu službu.Sinoć je pod velom noći Srpska napredna stranka u svoju služu stavila instituciju Gradske uprave, sakupljala potrebnu dokumentaciju u 21 sat iako je radno vreme do 15 i 30, i time pokazala kakvi će izbori biti…da ćemo tavoriti u mraku sve vreme ovih izbora, da se neće poštovati i da će se urušavati institucije, i da će Demokratska stranka dobiti samo ne fer izbore na lkalu ove godine.“

Demokratska stranka insistiraće na smeni ministarke Ane Brnabić, smeni načelnice Gradske uprave Zaječar, kao i kompletnoj smeni članova Privremenog organa. Naša služba tim povodom napisaće i krivične prijave protiv odgovornih lica povodom sinoćnjeg dešavanja.

Lista na kojoj je Demokratska stranka jedina je opoziciona stranka koja se zalaže za suštinsku promenu stanja u kojem se Zaječar nalazi, i koju predvodi prvi među jednakima doktor Nenad Ristović.

Zaječaru je potrebna POBEDA, potrebna je PROMENA, i izlazak iz mraka u kojem su nas sinoć uveli zaječarski naprednjaci, istakao je Miloš Stojadinović, predsednik GrO Demokratske stranke u Zaječaru.“

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić najoštrije je osudio sinoćnje ponašanje vodećih predstavnika Srpske napredne stranke u Zaječaru, jer su time , kako je istakao, najgrublje prekršili izborni proces.

“ Demokratska stranka najoštrije osuđuje sinoćno ponašanje čelnika SNS u Zaječaru i to je uvod u jedan totalitaran režim koji sprovodi Aleksandar vučić već 5 godina.

Sinoć smo imali uvid u to da su funcioneri, članovi izvršnog veća SNS-a u Zaječaru izvršili upad u matičnu službu i time grubo prekršili izborni proces.Zato DS zahteva ostavku svih ljudi koji se nalaze u Privremenom organu  i ostavku ministarke Ane Brnabić.

DS je pre 17 godina završila sa ovakvim stvarima, DS se već 27 godina zalaže za vladavinu prava,  slobodu medija, slobodu institucija, koja nikada nije bila gora, čak ni u doba vladavine Slobodana Miloševića. Danas su sve slobode ugroženije nego 90.tih godina prošlog veka.

Bilo je zaista loših vlasti, ali mračnija vlast od vlasti Srpske napredne stranke nije postojala, istakao je na konferenciji Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić.

Predstavnici demokrata podsetili su građane na zaduženost države od preko 12 milijari evra, neprestane štrajkove vojske i policije, smanjenja plata i penzija, te su pozvali sve građane koji bi želeli bolje uslove za život za sebe i svoje najbliže da na predstojećim lokalnim i predsedničkim izborima glas daju Demokratskoj stranci.

 

Pogledajte prilog „Online televizije“!

2 komentara

Dodaj komentar