Društvo Izdvajamo Sport

Dragiša Simonović i dalje na čelu zaječarskog Sportskog saveza

Na izbornoj sednici Skupštine Sportskog saveza Grada Zaječara, jednoglasno je izabran novi-stari predsednik, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Pored izbora predsednika Dragiše Simonovića i članova odbora odbora, usvojeni su i Izveštaj o reviziji završnog izveštaja o realizaciji programa za 2018. godinu, Izveštaj o radu SSGZ i Izveštaj Nadzornog odbora za 2018. godinu.

Dok je Verifikaciona komisija utvrđivala predloge za predsednika Saveza, otvorena je diskusija na inicijativu predstavnika karate kluba Miroslava Radojkovića koji je bio vidno nezadovoljan količinom sredstava koje je karate klub dobio u prethodnoj godini.

„Od planiranih 120 000 dinara koje je trebalo da dobijemo prosle godine, dobili smo samo 20 000. Ove godine nismo dobili ni dinar. Ne možemo da pokrijemo troškove organizacije turnira, ne možemo da funkcionišemo.“

Igor Božinović, sekretar SSFZ rekao je da nažalost niti jedan karate klub iz Zaječara nema pravo na direktno finansiranje jer nisu priznati od strane Ministarstva omladine i sporta. Takođe je naglasio da je plan budžeta za 2018. godinu bio 18 miliona, a realizovan je sa oko 11 miliona, što je 60% planiranog budžeta, jer je grad toliko novca dobio, te su zbog toga novčane pomoći bile manje.

Ovakva realizacija budžeta zasmetala je Vladici Simiću, predstavniku šahovskog kluba, jer se novac raspodeljuje nepravedno, odnosno da nisu dobili svi tih 60% od dela koji im sleduje, već neko dobija 100% a neko 5%. Simić je svoje izlaganje otvorio citirajući Servantesa, rekavši da je „Iskrenost najbolja politika“.

„Voleo bih da svi ovde budemo iskreni. Nemoguće je da od 2012. godine deca iz Zaječara ne mogu da odu na prvenstvo Srbije u šahu. Tada je poslednji put grad Zaječar poslao decu na to takmičenje. Od tada je prošlo 7 godina! To je prosto nemoguće.“

Primedbu je imao i Rade Antić iz atletskog kluba:

„Nismo došli ovde da samo dižemo ruke, usvajamo predloge i da vas podržimo. Ako smo vas već izabrali, treba da stanete iza nas. Ovo ovako više ne ide. Za šta vi primate platu?“

Povodom svih pritužbi, diskutantima se obratio Mića Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport. On je objasnio da je grad zbog trenutne situacije sa budžetom morao da napravi selekciju koje će manifestacije isfinansirati i da je akcenat na onim aktivnostima koje će privući mlade da počnu sa bavljenjem sportom. Stanković je takođe objasnio da je Atletski Savez Srbije obećao da će pomoći da se nakon izgradnje novog stadiona, sadašnji Gradski stadion pretvori u atletski i da bude korisćen samo u te svrhe. Na kraju se izvinio svima ako nešto nije funkcionisalo kako je bilo predviđeno i obećao da će u narednom periodu biti bolje.

1 komentar

  • Zatvaraj sve rupe u budzetu osim stavke za dnevnice i putne troškove u inostranstvu za Boška i njegove šarlatane. Tako i treba Zaječarcima, neka glasaju opet za njih.

Dodaj komentar