fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

INTERVJU – Dragana Rakić: Naše institucije su urušene, urušen je kompletan demokratski poredak (VIDEO)

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica u Skupštini grada Vršca Dragana Rakić u petak, 11. januara posetila je Zaječar i bila gost na novogodišnjem koktelu koji su u gradu na Timoku pomenutog dana organizovali predstavnici lokalne organizacije Saveza za Srbiju Zaječar.

Kako je poslednje dve godine pomenuta funkcionerka DS-a bila žrtva pritisaka, medijskog linča i pretnji koje joj upućuju članovi Srpske napredne stranke (SNS) koja u tom gradu ima apsolutnu vlast, iskoristili smo priliku da sa njom porazgovaramo na tu temu i postavimo joj par pitanja.

  • Simbolično ili ne dolazite u Zaječar baš danas kada je najavljena i prva protesna šetnja pod nazivom “1 od 5 miliona”. Kakvo je vaše viđenje aktuelne političke situacije i opravdavate li ideju građana da ponovo izađu na ulice i putem demonstracija iskazuju svoje nezadovoljstvo?

Rakić: Čula sam da su protesti u planirani za 18. januar. Iskoristila bih priliku da pozovem sve hrabre ljude ovog lepog grada da dođu na ulice Zaječara, da iskažu svoj građanski bunt protiv ove vlasti koja je urušila sve ono za šta smo se godinama i decenijama borili.

Naše institucije su urušene, urušen je kompletan demokratski poredak, svaki dan se vrši pritisak na pravosuđe.

Nezadovoljstvo naroda je krenulo u Kruševcu, tamo gde je nažalost mogao smrtno da strada jedan od lidera opozicije Borko Stefanović. Protesti se nastavljaju u Beogradu i traju već više od mesec dana.

Ja učestvujem u tim protestima i jako je važno da se beogradskim protestima pridruže i građani drugih gradova.

  • Predsednik Skupštine Vršac Nenad Baroš, nedavno je javno, na sednici, zatražio da Vam bude uručen otkaz u gradskoj biblioteci, gde ste zaposleni, a na tu njegovu konstataciju vi ste istakli citiram “da ovo nije prva manifestacija “nasilnog ponašanja u lokalnom parlamentu” prema opoziciji”. Šta ste pod tim tačno mislili?

Rakić: Predsednik Skupštine Nenad Baroš, inače član Srpske napredne stranke, je javno, za skupštinskom govornicom, prozvao direktorku gradske biblioteke u Vršcu, Vesnu Zlatičanin, koja je, takođe, član Srpske napredne stranke, i od nje je zatražio da mi da otkaz, zato što ja navodno ne poštujem radnu disciplinu.

Oni imaju jedan veliki dosije o svim ljudima koji se suprotstavljaju ovoj vlasti i svima nama koji ne pristajemo da budemo robovi već slobodni građani

Moja stranačka opredeljenost, kao i tekstovi koje povremeno objavljujem glavni su uzroci ovakve odluke.

Pretnje su postale učestala pojava kod neistomišljenika partije koja je na vlasti i to mora prestati.

Kako potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić vidi situaciju na političkoj sceni Srbije i hoće li protesti na ulicama naše zemlje doneti boljitak za građane Srbije pogledajte u intervjuu koji je dala za “Online televiziju”:

 

Dodaj komentar