fbpx

Dr Nenad Ristović: Nikuda ne idite bez maske

Preporuka:

Doktor Predrag Drenovaković: Testirali nas tek kad je kolega umro

Doktor Predrag Drenovaković, kolega preminulog urologa Gorana Ivankovića iz ćuprijske bolnice, kaže za portal Nova.rs da bi situacija u...

Sutra počinje upis prvaka u osnovne škole elektronskim putem

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je od danas, 1. aprila ove godine moguće iskazati interesovanje...

Nove mere vlade: Vikendom zabrana kretanja posle 15 časova

Na današnjoj sednici Vlade Srbije izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za za dane vikenda. Oni će subotom i...
- Reklama -

Načelnik infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar dr Nenad Ristović svim sugrađanima obratio se putem društvenih mreža apelom da nikuda ne idu bez maske na licu, dok ne pobedimo novonastali i nedovoljno poznat virus COVID19, poznatiji kao Korona. Uz savete i radnicima maloprodajnih objekata i marketa Ristović je upozorio kako se trebamo ponašati i pozvao je sve na solidarnost i jedinstvo.

Saoptenje dr Ristovića prenosimo u celosti:

„Dragi moji sugrađani,

Od početka ove pošasti 21. veka, pandemije Covid 19, nisam vam se direktno obraćao. Situacija i moje vaspitanje nalažu da je u ovakvim vremenima najbitnije poštovanje propisanih mera uz solidarnost i jedinstvo svih nas zajedno.
Sada vam se obraćam kao lekar kod koga ste dovodili i dovodite svoju decu,roditelje, prijatelje jer mi verujete.

– Od ovog trenutka, pa dok ne pobedimo Covid 19 MORAMO nositi maske prilikom odlaska do prodavnice, apoteke ili radnog mesta (ako ih nema u prodaji, sašite od pamučne pelene i čaršava).

– Svi vi čija je priroda posla da radite sa građanstvom, u svoje radne prostore puštaćete klijente samo sa maskama i prethodnom dezinfekcijom šaka 70% alkoholom, poštujući brojnost klijenata prema veličini prostorije.

– Svi vi koji imate bilo koji vid respiratornih simptoma (gušobolju, kijanje, kašalj) i/ili povišenu temperaturu, ostanite kod svojih kuća i kontaktirajte epidemiologa ili izabranog lekara. Zaštitite svoje ukućane i sve oko sebe samoizolacijom.

– Mi lekari, medicinske sestre-tehničari, osoblje koje radi u zdravstvu osim svojih porodica nemamo nikoga drugoga do vas. Samo iskrenošću i bez laži uz poštovanje svih propisanih mera sačuvaćemo živote i sve naše porodice“.

Vaš Nenad Ristović, lekar

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: