Društvo Izdvajamo

Dr Nenad Ristović: Nikuda ne idite bez maske

Načelnik infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar dr Nenad Ristović svim sugrađanima obratio se putem društvenih mreža apelom da nikuda ne idu bez maske na licu, dok ne pobedimo novonastali i nedovoljno poznat virus COVID19, poznatiji kao Korona. Uz savete i radnicima maloprodajnih objekata i marketa Ristović je upozorio kako se trebamo ponašati i pozvao je sve na solidarnost i jedinstvo.

Saoptenje dr Ristovića prenosimo u celosti:

“Dragi moji sugrađani,

Od početka ove pošasti 21. veka, pandemije Covid 19, nisam vam se direktno obraćao. Situacija i moje vaspitanje nalažu da je u ovakvim vremenima najbitnije poštovanje propisanih mera uz solidarnost i jedinstvo svih nas zajedno.
Sada vam se obraćam kao lekar kod koga ste dovodili i dovodite svoju decu,roditelje, prijatelje jer mi verujete.

– Od ovog trenutka, pa dok ne pobedimo Covid 19 MORAMO nositi maske prilikom odlaska do prodavnice, apoteke ili radnog mesta (ako ih nema u prodaji, sašite od pamučne pelene i čaršava).

– Svi vi čija je priroda posla da radite sa građanstvom, u svoje radne prostore puštaćete klijente samo sa maskama i prethodnom dezinfekcijom šaka 70% alkoholom, poštujući brojnost klijenata prema veličini prostorije.

– Svi vi koji imate bilo koji vid respiratornih simptoma (gušobolju, kijanje, kašalj) i/ili povišenu temperaturu, ostanite kod svojih kuća i kontaktirajte epidemiologa ili izabranog lekara. Zaštitite svoje ukućane i sve oko sebe samoizolacijom.

– Mi lekari, medicinske sestre-tehničari, osoblje koje radi u zdravstvu osim svojih porodica nemamo nikoga drugoga do vas. Samo iskrenošću i bez laži uz poštovanje svih propisanih mera sačuvaćemo živote i sve naše porodice“.

Vaš Nenad Ristović, lekar

Dodaj komentar