Društvo Izdvajamo

Donirane knjige stižu u ŠOSO „Jelena Majstorović“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ iz Zaječara po prvi put se ove godine priključila akciji povodom 14. februara Međunarodnog dana doniranja knjiga, sa željom da knjiga stigne u ruke što većeg broja čitalaca.

Zainteresovani sugrađani su od 12. do 14. februara mogli da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci, a ideja je bila da se prikupljene knjige proslede organizacijama koje se bave radom sa decom ili deci koja žive u teškim uslovima i nemaju svoju sopstvenu knjigu.

Nakon završetka akcije, rukovodstvo zaječarske biblioteke odlučilo je da obraduje učenike ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar i prikupljene knjige donira školskoj biblioteci, čime će ujedno i obogatiti biblioteški fond Škole.

Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“ veruje da će se saradnja ove dve ustanova nastaviti i u buduće.

Emila Badivuk

„U ime učenika, roditelja, kolektiva i u svoje lično ime se još jednom zahvaljujem Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ Zaječar i svim gradjanima koji su se odazvali ovoj akciji i donirali knjige“, istakla je Badivuk.

Direktorka podseća, da su učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ dobili posebnu pohvalu Deda Mraza za učešće na konkursu „Čestitka Deda Mrazu“ u decembru 2019. godine, kao i da je biblioteka donirala preko 100 knjiga školskoj biblioteci ranijih godina koja trenutno broji preko pet hiljada naslova.

Uručenje knjiga prikupljenih povodom Međunarodnog dana doniranja knjiga će biti upriličeno u utorak 25.februara u 10 sati u prostorijama škole.

Dodaj komentar