Društvo Izdvajamo

Dodji, kupi, pomozi – humanitarni bazar za Bogdana Gicovića na skveru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na Trgu oslobodjenja u Zaječaru će u nedelju 6. septembra, biće održan humanitarni bazar pod nazivom Dođi, kupi, pomozi sa ciljem da se skupi što više novčanih sredstava za Bogdana Gicovića (5) iz Zaječara, kojem je još uvek potreban novac za život i boravak tokom lečenja u Barseloni.

Bazar se održava od 16:30 do 19:30 na Trgu oslobodjenja u Zaječaru. Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji tako što će napraviti neke slatkiše ili slaniše koji će se prodavati posetiocima bazara koji će plaćati tako što će ubacivati novac u kutiju za priloge. Osim hrane, ukoliko imate igračke koje su vaši mališani prerasli ili im nisu više zanimljivi, ponesite i njih. Obradujte vaše dete knjigom, igračkom, suvenirom, zasladite se, učestvujte u nagradnoj igri. Zajedničkim snagama možemo da pomognemo Bogdanu. Naše malo njemu znači puno. Sve vreme će šetati maskote iz omiljenih crtaća, biće tu i klovn, dvorac za igru za decu i mnogo još toga za najmlađe. Osim aktivnog učešća na bazaru, možete nam pomoći tako što ćete posetiti bazar, kupiti neku sitnicu i za uzvrat ubaciti novca koliko ste u mogućnosti u “humanitarnu kutiju“.

Očekujte dobru zabavu sa animatorima, predstavama za najmladje, nagradne igre za decu, takodje i štandove sa slatkišima, slanim pecivima, igrackama, maskama. Takodje će biti i dečija radionica gde će vaša deca moći da crtaju. Tu će biti i bajkeri gde će vaši mališani moći da se slikaju na motorima….i jos mnogo toga. Sve u svrhu pomoći nasem Bobi. Očekujemo vas u što većem broju.

Bogdan Gicović (5) iz Zaječara se nalazi na lečenju u Španiji na klinici SJD u Barseloni. Bogdan boluje od tumora u maloj karlici tzv Rabdomiosarkoma. Neophodna sredstva za lečenje su sakupljena. Plan lečenja je brahiterapija. Konačno postoji šansa da to starano telo nestane iz njegove karlice. Lečenje će trajati između 3 do 6 meseci.

„Za nama su dve jako teške godine Bogdanove borbe za život. Bogdan je prošao kroz 52 nedelje hemoterapije, 28 dana zračenja, kao i delimične operacije tumorske mase. Njegova borba se nastavlja, on je mnogo jači i sa velikom željom da ovo sve bude iza njega. Ovoga puta ima ponovo šansu da hoda, uz pomoć longeta koje mora da nosi narednih godinu dana. Novac koji se sakuplja je za troškove života, za hranu, lekove, pelene, usluge prevodilaca, prevoz od kuće do bolnice i nazad i svakodnevne potrebe u Barseloni. Troškovi su veliki i sve je jako skupo. Život je borba i samo borba, a da bi Bogdan mogao da se izbori i pobedi, treba nam vaša pomoć. Molimo sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da Bogdan iz ove najveće životne bitke izađe kao pobednik“, kaže Saša Laudanović, otac malog Bogdana.

Dinarski račun 265-0000005399899-86

Devizni račun SWIFT Code: RZBSRSBG Raiffeisen Bank AD, Beograd, RS IBAN: RS35265090000000007341 Bogdan Gicović, Plitvička 2, Zaječar

RS PAYPAL Marina Gicović +381611929934 laudanovic.marina@gmail.com

Dodaj komentar