fbpx
Izdvajamo Kultura

Đule Van Gogh: „Uvek je uzbudljivo i značajno biti na Gitarijadi u Zaječaru!“ (FOTO + VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

„Bitno je da postoje Zaječar i Gitarijada kao najstariji festival roka. Uvek je uzbudljivo, značajno i dominantno biti ovde“, poručio je Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe „Van Gogh“, nakon koncerta na 53. Gitarijadi u Zaječaru.

Na veliko oduševljenje publike na 53. Gitarijadi u Zaječaru, u revijalnom delu, koncert je održala grupa „Van Gogh“. Jedan od najdugotrajnijih i najenergičnijih bendova na ovim prostorima svojim pesmama podigli su publiku na noge.

FOTO: zajecaronline.com

Hitovi „Ludo luda“, „Spisak razloga“, „Anđele moj brate“, „Za godine tvoje“, „Neko te ima noćas“, ali i nove pesme kao što su „Gotovo je sve“, „Više te ne volim ko pre“ publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

FOTO: zajecaronline.com

Sada veće tradicionalno, frontmen grupe „Van Gogh“, Đule sišao je u publiku i pozdravio se sa prisutnima.

Pogledajte video kada Đule silazi sa bine:

Ipak najveći utisak na koncertu bio je kada je Đule uručio „orden ljubavi“. Ovaj „orden“ uručen je najmlađim Zaječarkama, devojčicama koje su sa svojim roditeljima uživale u koncertu.

FOTO: zajecaronline.com

„Pozdravite ove dve mlade dame. Na mlađima svet ostaje! Takođe, veliki naklon i vama svima koji ste u publici! Mi postojimo zbog vas!“, rekao je Đule.

FOTO: zajecaronline.com

Pogledajte video snimak uručenja „Ordena ljubavi“:

Ni ovog puta nije izostao „selfi“ sa publikom.

FOTO: zajecaronline.com

U skoro dvočasovnom nastupu, „Van Gogh“ je napravio atmosferu za pamćenje. Nakon koncerta, Đule je istakao da treba pre svega dati šansu mladim ljudima da pokažu ono što znaju.

„Ovakvi festivali roka treba da postoje. Treba pružiti šansu mladim ljudima. Omladina ne treba da sedi kući i da im razni programi sa tv-a ispiraju mozak, već treba da urade nešto za sebe.

Bitno je da postoje Zaječar i Gitarijada kao najstariji festival roka. Uvek je uzbudljivo, značajno i dominantno biti ovde. Zaista uživamo da sviramo ovdašnjoj publici“, kaže Zvonimir Đukić Đule.

Zvonimir Đukić Đule, „Van Gogh“; FOTO: zajecaronline.com

Jedan od najpopularnijih rok muzičara, Đule, gitarista i vokal grupe „Van Gogh“, pre osnivanja ovog rok benda, bio je u sastavima „Haos“ i „Apartman 69“. Autor je hitova „Mama“, „Spisak razloga“, „Brod od papira“…

Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić — Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u januaru 1986. U februaru 1986. godine su objavili promotivni singl sa pesmom „Tragovi prošlosti“. Кrajem iste godine izašao je prvi album benda, „Van Gogh“.

FOTO: zajecaronline.com

Nakon pauze od skoro četiri godine, sedmi studijski album grupe „Van Gogh“, nazvan „Кolo“, pojavio se u prodaji 24. maja 2006. ponovo sa novim basistom, Dejanom Ilićem. Tekst za pesmu „Ludo luda“ urađen je po motivima pesme Vuka Кaradžića.

FOTO: zajecaronline.com

Godine 2007. su osvojili nagradu MTV „Adrija“ za najboljeg regionalnog izvođača. U proleće 2009. godine izlazi album pod nazivom „Lavirint“ koji je u periodu od jednog meseca prodat u više od 100.000 primeraka.

Na svetski dan radija, 13. februara 2019. kako je iz benda bilo obećano, izdat je album grupe „Van Gogh“ – „Morem bez obala“. Takođe, Zvonimir Đukić Đule, kako sam kaže, ispunio još jedno obećanje, jer je izašla i knjiga pod istim imenom.

Kako je bilo na koncertu „Van Gogh“-a na 53. Gitarijadi u Zaječaru, pogledajte u foto i video galeriji:

Pogledajte najzanimiljivije detalje sa nastupa Van Gogh-a na 53 zaječarskoj Gitarijadi:

K.M.

Dodaj komentar