fbpx
Hronika Izdvajamo

Detalji zločina u Zaječaru: Devizni penzioner pretučen na smrt

Zaječarac Slobodan Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za “mercedese”, pronađen je u sredu ujutro mrtav u svojoj kući u Pop Lukinoj ulici broj 24, u kojoj je živeo sam. On je, kako se pretpostavlja, pretučen nasmrt, a njegovo telo pronašla je gerontodomaćica, koja je došla da ga obiđe, pišu “Novosti”.

“Kako pretpostavljamo, motiv ubistva najverovatnije je koristoljublje”, prenose “Novosti”  od izvora bliskog istrazi.

Za sada nepoznati počinilac ili više njih su pod okriljem mraka ušli u Zdravkovićevu kuću, vezali mu ruke na leđa, usta zalepili selotejp trakom, a zatim ga surovo pretukli. Devizni penzioner je, od zadobijenih povreda, preminuo.

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina. Na licu mesta obavljen je uviđaj, a naložena je i obdukcija, koju bi trebalo da obave stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.

“U ovom trenutku, još nije poznato da li je iz Zdravkovićevog doma ukraden novac. To će se znati tek nakon detaljne istrage. Ali, ono što se sa sigurnošću može potvrditi jeste da je penzioner bio surovo tučen i mučen”, navodi sagovornik.

Komšije u Pop Lukinoj ulici kažu da je Slobodan živeo sam, ali i da je često, putem medija, tražio ženu.

“Zdravkovićev oglas da traži suprugu se “vrteo” na lokalnom radiju. Dolazile su žene, nije da nisu. Ali, nijedna se nije dugo zadržala”, kažu komšije.

Jedan od komšija je ispričao da je jedna doktorka često posećivala Zdravkovića, i medicinski se brinula o njemu, budući da je on bio srčani bolesnik.

“Nakon što je ta doktorka umrla, njen suprug je često dolazio kod Slobodana i tražio mu novac na zajam. Koliko znamo, Zdravković je imao para i nije mu bio problem da ih pozajmi, što je često i činio”, dodaju komšije.

Slobodan je svakog jutra sam išao u nabavku.

“Bio je ljubazan i uvek vedar. Šalili smo se sa njim i pitali ga kada će da se oženi, a on je uvek odgovarao, kroz smeh, da “čeka onu pravu”, dodaju komšije.

Iz izvora bliskim istrazi mediji prenose saznanja da je samo nekoliko stvari u Slobodanovoj kući ispremetano, što ukazuje da im je starac, dok su ga mučili, priznao gde drži ušteđevinu.

“Za sada se ne zna koliko je novca odneto. Telo je poslato na obdukciju, a inspektori zaječarske policije tragaju za osumnjičenima”, kaže  izvor.

U Policijskoj upravi u Zaječaru intenzivno tragaju za počiniocem ovog svirepog zločina.

Prema rečima komšija, Zdravković je iza sebe imao dva braka. Iz prvog je imao troje dece, a iz drugog jednog sina, koji je ostao da radi u Nemačkoj. Prva supruga mu živi u selu Planinica, nedaleko od Zaječara.

izvor: Novosti

Dodaj komentar