fbpx
Politika

Demokratska stranka: Žene DS-a krenule sa peticijom i potpisima za uvođenje jedinstvenog, besplatnog SOS broja (VIDEO)

Povodom globalne, svetske kampanje koju obeležava 1700 organizacija u preko sto država sveta “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, danas tačno u podne, aktivisti Demokratske stranke su u centru grada delili materijal koji targetira temu kako se mediji ophode prema žrtvama nasilja i da li svojim tekstovima podržavaju neke elemente nasilničkog ponašanja.

Pored letaka, žene Demokratske stranke, krenule su i sa peticijom i prikupljanjem potpisa za uvodjenje jedinstvenog SOS broja za celu Srbiju, koji bi bio besplatan.

Dragana Rašić, potpredsednik GO Demokratske stranke u Zaječaru, govorila je o razlozima ove akcije kao i samim ciljevima.

Dragana Rašić

Dragana Rašić

“Demokratska stranka kao društveno odgovorna politička organizacija, vidi svoje mesto u kampanji koja se vodi na svetskom nivou i priključuje se ovoj kampanji zato što smatra da su žene veoma važan deo društva”, istakla je Dragana Rašić, potpredsednik GO Demokratske stranke u Zaječaru i dodala:

“S obzirom da živimo u ovakvom društvu kakvom živimo, gde su žene, nažalost, izložene svakodnevnom nasilju, kako na poslu, tako i u porodici, mi želimo da se o tom problemu što više govori, kako bi se podstakla svest, kako žene kao žrtve, tako i kod muškaraca, kako bi se osvestili da ne čine ovakav vid nasilja nad ženama”.

Dragana Rašić je još istakla da je cilj ove akcije da se muškarac i žena izjednače u svim pravima i pozvala je sve muškarce i žene da im se priključe u ovoj akciji.

“Ova akcija danas ima za cilj, da sakupimo što veći broj potpisa, kako bi se oformio besplatan SOS broj, na koji će žene, žrtve nasilja moći da zatraže pomoć”.

Dodaj komentar