Organizacija „Dečiji centar Zaječar“ uz podršku „Ekumenske inicijative žena“ realizuje projekat „Ženski potpis“ i besplatan kurs 2D animacija.

Kako animacija ima široku primenu i savladavanje nekog od mnogih softvera za animaciju nudi bitne poslovne mogućnosti, organizatori ističu da je pohađanje ovakvog kursa raritet i prilika koja se ne propušta.

„Osim izrade crtanih filmova, animacije se koriste i u marketingu, muzičkim spotovima, edukaciji, pa čak i medicini.

Naš kurs se sastoji od 17 dvočasovnih sastanaka.

Prvih 10 sastanaka posvećeno je upoznavanju sa softverom i učenju osnovnih i naprednih pojmova. U toku 7 preostalih sastanaka timski ćemo raditi na animacijama o nepoznatim ženama naučnicama.

Sastanci će se održavati u vreme kada grupi odgovara, ali će to sigurno biti popodnevni sati“, najavila je predsednica „Dečijeg centra Zaječar“ Selena Ristić Vitomirović.

Najveći broj sastanaka biće održan u prostorijama „Dečijeg centra“.

Školu će voditi Nevena Milenković, učenica trećeg razreda Tehničke škole, koja se animacijom bavi već četiri godine.

Kroz ovaj kurs istražićete savremeni pristup kompjuterskoj 2D animacije korišćenjem softvera Adobe animate CC (portable verzija) i Vectorian Giotto ( koji je besplatan).

Do septembra grupa zainteresovanih izradiće i potpisati 10 kratkih animacija koje će se naći na društvenim mrežama i na sajtovima organizacija koje se bave promocijom nauke i rodne ravnopravnosti.

„Svi zainteresovani mogu se do 15. marta javiti na sledeće brojeve telefona 064/0226808 (Marija) i 064/1549810 (Selena), poručuju organizatori.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here