fbpx

Održana prodajna izložba Uskršnjih jaja za članove Udruženja „L-down“ iz Zaječara

Preporuka:

Zaječarac u kući pronađen mrtav- ruke su mu bile vezane!

Slobodan Z. (76) nađen je mrtav u porodičnoj kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice u Zaječaru. Čovek je...

U petak izlazi novi broj Zaječarskih VESTI – novine i dalje BESPLATNO!

Novi broj Zaječarskih VESTI, sedmi po redu, izlazi u petak 21. februara, kada će po ustaljenoj praksi 1.250 primeraka...

Odbojka: Zaječarke za vikend igraju derbi u Leskovcu

U okviru 12. kola odbojkaške Druge lige "Istok" za žene, OK Zaječar gostuje drugoplasiranoj ekipi Leskovca. Zaječarke su odlično otvorile...
- Reklama -

Uskršnja jaja, obojena na kreativan način na Montesori radionicama i radionicama Genijalne družine našla su se danas na humanitarnoj prodajnoj izložbi na zaječarskom gradskom skveru.

Uz maštu i puno kreativnih ideja ove vredne ručice stvorile su prava remek dela, a sve u cilju pomoći svojim drugovima iz udruženja „L down“.

Organizatori pomenute izložbe bili su predstavnici zaječarskog “Dečijeg centra”, a novac koji bude prikupljen otićiće na otplatu dospelih obaveza za komunalije koje zbog lošeg finansijskog stanja članovi udruženja “L down” u proteklim mesecima nisu uspeli da izmire.

„Nemamo dovoljno sredstava da nastavimo da radimo, treba da se plate dažbine, a još uvek nijedan projekat nije počeo sa realizacijom.

Tako da smo prinuđeni da se dovijamo na različite načine i da u razne aktivnosti uključimo i ovu decu sa smetnjama u razvoju. Jer im i na taj način pomažemo.

Oni ne smeju da zapadnu u monotoniju, da postanu melanholični…moraju da znaju da postoje ljudi koji stalno misle na njih i kojima je stalo da i oni budu aktivni učesnici našeg društva.

Moram da napomenem da smo na protekloj humanitarnoj akciji u zaječarskom pozorištu prikupili 6.640 dinara i dsa smo automatki sav novac uplatili na račun Elektrodistribucije.

Računi nam se gomilaju, zima je prošla, grejali smo se na struju.

I mi moramo da se snalazimo kako bi naše obaveze mogli da izmirimo“, istakla je Mirjana Đorđević, predsednika Udruženja „L down“ Zaječar

Selena Ristić Vitomirović, predsednica udruženja „Dečiji centar“ ponosna je što i ovoga puta mogu da simbolično, ali od srca pomognu članovima „L down“.

„Mi imamo fantastičnu saradnju sa članovima Udruženja „L down“ i najmanje što možemo da učinimo je da organizujemo humanitarne akcije za njih.

Iskoristili smo ovaj najradosniji praznik da sa decom na Montesori radionicama i decom iz Genijalne družine stvorimo prava umetnička dela i pomognemo koliko možemo“, istakla je Selena.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: