fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Zaječar: Odlazak mladih najveći problem današnjice

FOTO: facebook.com/privatna arhiva

“Dosta mladih odlazi iz Zaječara u inostranstvo, zato im moramo ponuditi bolje uslove za život i više razloga za ostanak”, poručio je pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Milan Stanković povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih na Popovoj plaži.

Popova plaža, mesto gde se u Zaječaru okuplja najveći broj mladih ljudi 12. avgusta bila je puna života, ali i nade da će u grad na Timoku mladih biti sve više i da će u inostranstvo odlaziti u što manjem broju.

Brojna udruženja i organizacijeokupili su najlađu populaciju na jednom mestu kako bi uživali u druženju u rekreaciji i iskazali svoju kreativnost.

Crveni krst Zaječar sa svojim „Petlićima“ prikazao je vežbu davanja prve pomoći. A u obeležavanju Dana mladih u Zaječaru, učestvovali su još i Kancelarija za mlade Grada Zaječara, Sportski savez, Timočki omladinski centar…

FOTO: facebook.com/privatna arhiva

Takođe, učešće u obeležavanju Dana mladih uzeli su i udruženja Društvo Roma i “Art and soul”, Kreativna radionica MOMS, Udruženje obolelih od cerebralne i dečije paralize, IO “Đorđe Simeonović”, Fakultet za menadžment i nevladine organizacije.

FOTO: facebook.com/privatna arhiva

Ovogodišnja tema, po preporuci Ministarstva omladine i sporta, je ulaganje u obrazovanje mladih. Pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković, u svom obraćanju, podsetio je da je najveći problem odlazak mladih iz zemlje.

“Nažalost dosta mladih odlazi iz ove zemlje. Naše je da im ponudimo što bolje uslove da ih zadržimo ovde, da se ovde školuju. Onima koji rade u inostranstvu, treba da im ponudimo nešto zbog čega bi se vratili, ne samo u Zaječar, već i u našu zemlju”, rekao je Stanković.

Stanković je dodao da se u Zaječaru, prvi put na ovaj način, obeležava Dan mladih. Povodom ovog dana, Popova plaža je izabrana kao mesto, gde se mladi u gradu najčešće okupljaju.

FOTO: facebook.com/privatna arhiva

Međunarodni dan mladih je prvi put obeležen 2000. godine i svake godine ima drugu tematiku. Svrha obeležavanja je skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, ali i skretanje pažnje na mlade ljude kao sposobne.

Dodaj komentar