fbpx
Izdvajamo Politika

Dačić disciplinuje SPS: Za najmanju vezu s protestima – isključenje iz stranke

ivica dačić

Lider Socijalističke partije Srbije oštro je osudio sve koji učestvuju u “nasilničkim i rušilačkim demonstracijama” i rekao da “svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz stranke”. U skladu sa njegovim rečima, pojedini članovi SPS-a isključeni su iz te stranke čak i samo zato što su njihova deca učestvovala na protestima.

Dva člana Socijalističke partije Srbije iz Inđije Milorad Savić i Miroslav Višnjić isključeni su iz stranke jer su kako stoji u saopštenju – naneli štetu ugledu SPS objavljivanjem “neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk sa učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama”.

Lider SPS-a ocenio je da su njih dvojica postupala potpuno suprotno politici partije čiji su bili deo, te da su svojim ponašanjem ukaljali ugled stranke i da su zato i isključeni.

Pored njih, iz stranke je isključena i Vesna Dmitrić, načelnica gradske uprave za urbanizam u Čačku, koja je pored isključenja iz stranke smenjena i sa funkcije koju je do tada obavljala.

Ona je smenjena nedugo nakon što je njen sin na Fejsbuku objavio fotografiju iz Beograda sa opisom “Miran protest”.

Ipak, saopštenje SPS-a ne ukazuje na razlog zbog koga je Dmitrić smenjena.

“Kao partija koja participira u vlasti u Čačku, a koja je preuzela odgovornost za tu gradsku upravu, shodno svojoj odgovornosti i moralu ćemo reagovati, a to znači da ona više neće obavljati tu funkciju”, stoji u saopštenju.

Najzvučnije ime koje je isključeno iz SPS-a nakon protesta svakako je Petar Škundrić, doskorašnji savetnik Ivice Dačića u Vladi.

Škundrićev sin, Vladimir, učestvovao je u demonstracijama, uhapšen je, a nakon toga u policiji se pozivao na Ivicu Dačića i tražio da ga puste iz pritvora.

Dačić je rekao da Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa Socijalističkom partijom Srbije i da treba da snosi odgovornost za svoje postupke. Ipak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamerio SPS-u učešće pojedinih njihovih članova u protestima i Vladimira Škundrića nazvao „tajkunskim detetom koje ima milione“, Dačić se odlučio da njegovog oca, visokog funkcionera SPS-a, smeni sa njegovog položaja.

Kako je svima vrlo dobro poznato da je SPS koalicioni partner Srpske napredne stranke i očekuje se da će ponovo zajedno formirati Vladu, ovakvi potezi iz SPS-a ne čude, jer nakon osude predsednika ništa drugo im nije ni preostajalo kako bi se dodvorili vladajućoj partiji i sačuvali svoje mesto u vlasti.

1 komentar

 • 😃😃😃..Politicke partije su po samoj definiciji visepartijskog politickog sistema i politickog pluralizma …RIVALI I KONKURENTI….. Cak i onda kada su u koaliciji..ili tek treba da obnove koaliciju ….Inace su visepartijski sistem i politicki pluralizam … kojima su POLITICKA KONKURENCIJA I PARTIJSKO NADMETANJE I OSNOV I RAZLOG NJIHOVOG POSTOJANJA….
  ..potpuno besmisleni. 😂😂😂
  Ovakva odsudna i herojska odbrana druge, rivalske i konkurentne, politicke stranke
  ….,,do poslednje kapi sopstvene partijske krvi,, …..novi je doprinos evropskoj i svetskoj politickoj visestranackoj teoriji i praksi…U kojima do sada jos nije zabelezena …😂😂😂 Pa posle oni veciti zluradi i zlonamerni koji nas mrze.. kazu da je Srbija… i to posle samo 30 godina od ponovnog uvodjena visepartijskog sistema …..politicki potpuno nezazvijena, totalnim konformizmom i karijerizmom politickih kadrova korumpirana i demokratski primitivna drzava .. A mi stvaramo potpuno nove politicke standarde i modele visestranackog politickog pluralizma… Alo…😂😂😂
  Ma dzabe nas blate i ,kao sto bi to otpevao g.Dacic, ,, Mogu samo da nas mrze…oni sto nas ne vole…,, …A cesto i lokalno-regionalni pevac ovog velikog politickog hita…. i.legenda Bora i Timocke krajine g..Sosa… Koji je
  , istina, formatu mnogo manji lider…Ali ,po meni, mnogo ,mnogo bolji politicki pevac…😂😂😂
  I koji je ,uostalom, ako se neko jos uvek toga seca, vizionarski i prvi , i uveo u nasu politicku praksu ovaj sada veliki politickin mega- hit…😂😂😂 Jer opste je poznato da kvalitet pevaca ne odredjuje broj slusalaca u publici.. nego dobar glas..😂😂😂 Jedini problem je mozda u tome sto je politika, i domaca a jos vise medjunarodna,
  i specifican vid ,,leta,,……
  A papagaji najbolje pevaju…Ali najslabije.lete…😂😂😂 Tako da sve racune za razne lose politicke letove …u Srbiji uvek plate gradjani….I to maksimalno.
  Jer su…kazu opet oni koji nas mrze … muzicki neobrazovani, polupismeni …Pa vecito narucuju i placaju istu i veoma losu muziku.. I to je je placaju …u fulu fulova…😂😂😂 …
  Ali na svu srecu ..svi ti mracni,zlursdi i zlonamerni trovaci – su ..totalno nebitni.
  …. I mogu samo da nas mrze…😂😂😂…
  Poz.iz 🚞

Dodaj komentar