fbpx
Društvo Izdvajamo Kultura

Da li je Gitarijada postala „taoc“ privatnih „dilova“ i hoće li neko snositi odgovornost?

Boško Ničić i Maksa Ćatović foto: Facebook/printscreen

Iako je sredinom februara 2019. godine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić „na sva zvona“ oglasio da britanski rok bend 27. juna otvara 53. Gitarijadu, danas tvrdi da dogovor ne važi, jer je kako je istakao, bend tražio mnogo para. Da li su ljubitelji ove prestižne rok manifestacije u gradu na Timoku ovim obmanuti i treba li zbog toga neko da snosi odgovornost?!

Pre samo dva i po meseca, prema pisanju brojnih medija, gradonačelnik Zaječara nije krio zadovoljstvo što je frontmen grupe Vajtsnejk David Coverdale prihvatio ponudu da otvori 53. zaječarsku Gitarijadu i grad na Timoku doda na spisak svoje svetske turneje „Flesh & blood“.

“ Zbog izrazite želje fanova da vide Vajtsnejk na Kraljevici, stupili smo u kontakt sa grupom i dogovorili se da upravo oni otvore ovogodišnju Gitarijadu na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Ničić.

screenshoot / Facebook

Pomenuti događaj gradonačelnik je najavio i na društvenim mrežama…

Međutim, danas Ničić tvrdi da je pomenuta grupa tražila izuzetno visok honorar koji Grad nema nameru da plati, kao i da je najava nastupa grupe Vajtsnejk na Gitarijadi proizvod privatnog dogovora bivšeg producenta Gitarijade Makse Ćatovića i frontmena britanskog rok sastava.

Dok s druge strane Ćatović za Kurir navodi:

“ Do danas nije plaćeno ništa za njihov nastup. Za sve pitajte Boška Ničića, a ja sam svoje davno još završio sa festivalom“.

Iz priloženog je više nego očigledno da je „druželjublje“ završeno i da su prvobitni planovi Ćatovića i Ničića pali u vodu.

Podsećamo, Ćatovića je za člana Organizacionog odbora 51. Gitarijade imenovalo Gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom Ničićem juna 2017. godine.

Iako je do pre par meseci Ničić najavljivao da Grad zbog najstarijeg rock’n’roll festivala na Balkanu, ima obavezu da svake godine da što bolji i kvalitetniji program domaćoj, regionalnoj i stranoj publici, danas tvrdi da će 53. Gitarijada biti skromna, po principu „koliko para, toliko muzike“, bez nastupa stranih muzičara.

Podsećamo i na činjenicu da su organizatori 52. Gitarijade najavljivali da će ona koštati mnogo manje nego prethodne…

A koštala je  47.870.249 dinara.

I dok je danas “ nenormalno“ da za nastup Vajtsnejka bude izdvojeno 25 miliona dinara, prošle godine je bilo „normalno“ da za koncert Bili Ajdola bude izdvojeno više od 20 miliona, stoji u finansijskom izveštaju.

Pritom, prilikom tako „jednostavnog“ odustajanja od dolaska Vajtsnejka ni ovog puta niko nije  razmišljao o tome da nije etički obmanjivati građane, jer su brojni fanovi Vajtsnejka iz zemalja u regionu, pa i inostranstva verovatno mesecima unapred rezervisali noćenja po hotelima u Zaječaru, samo zbog nastupa najavljenog hedlajnera.

I ko će njima objasniti da je u Srbiji, a posebno u gradu na Timoku „normalno“ da se samo 30-ak dana pred početak Gitarijade neko predomisli i od svega odustane?

Hoće li organizatore ovogodišnje Gitarijade neko pozvati na odgovornost ili svako može da priča i radi šta mu se hoće?!

screenshoot / Facebook

3 komentara

  • pa zar treba više komentarisati LAŽOVE i LOPOVE? i ovaj picopevac Djuricic nije bolji? pa sta mozete reci i za jednog i za drugog kada su odbili da najmladjima postave binu i da daju ozvučenje!!!Gde je tu ljudskog??neka se vrate tamo odakle su dosli i neka nastave da skupljaju kartone po kontejnerima.dosta nam je takvih.e pa dragi moji zaječarci tako nam i treba. kada dovodimo svakakav ispljuvak sa strane. zato na vreme treba i isterati lopovčine iz grada.komplet!!!!mnogo smo im dozvolili.

  • Zaječar je mrtav grad posle 15 godina vlasti Boška, Saška, Radikalaca, SPSovaca i drugih .diota Ko može več je pobegao odavde i uskoro neće biti nikoga da ugasi svetlo u gradu a i na Gitarijadi.

Dodaj komentar