fbpx

Crveni krst Zaječar uručio školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje

Preporuka:

Promocija knjige o Patrijarhu Pavlu u Gostoprimnici

U okviru proslave eparhijske slave, u Gostoprimnici će biti priređena promocija knjige o Patrijarhu Pavlu, "Svetac kojeg smo poznavali",...

Predstava „Uspavana lepotica“ za najmlađe Zaječarce

Na sceni Centra za kulturu u Kotlujevcu u petak, 14. februara biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica“. Ovo je jedna...

NOVA Knjaževac zahteva: Smesta razrešiti direktora OŠ „Dubrava“ javne funkcije

Nezapamćeni slučaj sukoba interesa, nepotizma i mobinga radnika, i to sve u prosvetnoj sferi, već dugo je predmet borbe...
- Reklama -

Povodom početka nove školske godine, Crveni krst Zaječar uručio je danas deci korisnika Narodne kuhinje školski pribor.

Sveske, lenjire, olovke, makazice i sve što je neophodno za sam početak školske godine, danas je dobilo oko stotinak učenika, korisnika Narodne kuhinje, a prema rečima Ivanke Jović, predsednice zaječarskog Crvenog Krsta cilj ove ustanove je da pomognu njihovim korisnicima i doprinesu njihovom kvalitetnijem školovanju.

„Ovom prilikom želim da se podsetimo da je desetak dece uključeno u razne sportske aktivnosti, da je radio do skoro vrtić za decu predškolskog uzrasta, a sad pokušavamo i sigurno ćemo uspeti, da se ta deca uključe u normalne tokove života, da se uključe u školu, kako bi jednog dana prestali da budu korisnici Crvenog krsta”, istakla je Jović.

Vladan Marković, sekretar Crvenog Krsta Zaječar istakao je da će ovaj gest pomoći porodicama da što bolje i bez većih muka dočekaju novu školsku godinu.

“ Ove godine smo pripremili preko 100 paketa školskih pribora, ukoliko naravno bude potrebe za više, mi ćemo više i podeliti.

Danas je podela za gradsko područje, a tokom naredne nedelje podelićemo i za decu koja su u selima“, naglasio je Marković.

Donaciju u vidu školskog pribora zaječarski Crveni Krst podelio je zahvaljujući pomoći Gradske uprave Zaječar.

A naredna akcija Crvenog krsta u saradnji sa lokalnom samoupravom je podela 450 paketa humanitarne pomoći najugroženijima u zaječarskim selima.

Podeli paketa školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje pored predstavnika Crvenog krsta, prisustvovali su i predstavnici Grada Zaječara, Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara i Selena Stojanović, član Gradskog veća.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: