Udruženje „Dečiji centar“ u Zaječaru ovih dana je u žiži interesovanja povodom najave gradskih čelnika da se iz prostorija koje koriste od 2013. godine moraju hitno iseliti do 19. novembra. 

I kao da su na tren svi zaboravili na brojne aktivnosti koje ovo udruženje sprovodi i koje će nastaviti da sprovodi uprkos svemu što se oko njega dešava.

Jer, kako ističe nosilac cele ove zamisli, Selena Ristić Vitomirović, „Dečiji centar“ postoji zbog dece i za decu!

Prošlog vikenda članovi Dečijeg centra posetili su „Inkluzivni pokret“ u Beogradu, a njihova saradnja kroz promovisanje inkluzije i humanih vrednosti biće nastavljena i ovog vikenda. posetom „Dečijem centru“ i udruženju “ L-DOWN, 11.11. kada ćemo im predstaviti naš način rada i dosadašnje rezultate.

„Trenutno sa njima realizujemo dva projekta.

Zahvaljujući toj saradnji, oni će nam ovog vikenda tačnije u subotu 11. novembra uzvratiti posetu, kada ćemo im pokazati na koji način funkcioniše „Dečiji centar“ i kada ćemo im pokazati sve ono što mi činimo za decu iz našeg grada“, istakla je Selena.

 

U partnerstvu sa Autonomnim ženskim centrom iz Beograda članovi „Dečijeg centra“ su protekle nedelje kroz projekat „Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje“ uz pomoć učenika zaječarske Gimnazije i srednjoškolaca Ekonomsko-trgovinske škole održali vršnjačke edukacije i obuke za nastavnike i profesore na pomenutu temu.

“ Taj projekat uspešno realizujemo i on će trajati do naredne godine.

A ono što nas dalje očekuje je učešće na Međunarodnom festivalu „Bez maski“ u Skoplju.

Izuzetna mi je čast što sam pozvana da budem član žirija na festivalu, s obzirom da će tu biti gostiju iz 10 zemalja i ja kao predstavnik „Dečijeg centra“ i predstavnik grada Zaječara verujem da ću umeti dobro da odradim posao.

Zahvaljujući našem Međunarodnom inklzivnom festivalu stekli smo mnogo prijatelja u regionu i veliku podršku“, napomenula je Selena.

Nakon toga članovi „Dečijeg centra“ otputovaće za Leskovac na Festival scenskih minijatura , gde će Selena Ristić Vitomirović ponovo biti u ulozi člana žirija.

Da podsetimo, komadom „Autobiografija Nušić“  predstavnici zaječarskog Dečijeg centra u oktobru prošle godine bili su apsolutni pobednici Festivala scenskih minijatura u Leskovcu.

Zato su odlučili da ove godine u Leskovcu odigraju čak dve predstave i održe radionicu sa decom koja pohađaju radionice u sklopu leskovačkog Kulturnog centra.

 

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here