Društvo Kultura

Čitanje je ponovo u modi: Dvadesetak osnovaca osvojilo Čitalačku povelju i značku

Foto Matična biblioteka "Svetozar Marković" Zaječar

Zaječarska biblioteka “Svetozar Marković” je nakon dve godine pauze, uspešno održala takmičenje, dvadesetak osnovaca osvojilo Čitalačku povelju i značku.

Učestvovalo je sadam zaječarskih osnovnih škola. Osvojene Čitalačke povelje i značke dostavljene su svim školama i biće uručene uz đačku knjižicu.

Na ovogodišnjem takmičenju bilo je dvadeset šest prijavljenih prvaka, dvadeset četiri učenika drugog razreda, devetnaest trećeg razreda, devet četvrtaka, i jedanaest đaka viših razreda.

“Ponudili smo im za ovu Čitalačku povelju da čitaju savremene, afirmisane domaće i strane pisce za decu. S obzirom na rezultate , verujemo da smo na dobrom putu. Čitanje je i dalje u modi. Obzirom na to da smo zbog Kovida imali pauzu od dve godine, a i uprkos priči da je čitanje u krizi, zajedno smo ipak dokazali da deca čitaju, samo ih sada u ovom ubrzanom načinu života i tehnoloških inovacija zanimaju drugačiji sadržaji, njima interesantni”, istakli su na zvaničnoj stranici zaječarske Matične biblioteke “Svetozar Marković”.

 

 

 

Dodaj komentar