Hronika

CIKLON: HAPŠENJA I U ZAJEČARU, NEGOTINU, BORU – U Vratarnici zaplenjeno 3 kilograma marihuane, u Slatini kod Bora 22 kilograma kanabisa…

U OKVIRU AKCIJE „CIKLON“ ZAJEČARSKA POLICIJA U VRATARNICI ZAPLENILA TRI KILIGRAMA MARIHUANE – U SLATINI KOD BORA ZAPLENJENO OKO 22 KILOGRAMA KANABISA – DVADESETDVOGODIŠNJI BORANIN UHAPŠEN ZBOG PEDOFILSKOG MATERIJALA…

U okviru akcije usmerene na suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala, sporovedene u više gradova na teritoriji Srbije policija je danas, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i drugim nadležnim tužilaštvima, uhapsila 123 osobe, zaplenila više od 177 kilograma marihuane i otkrila tri laboratorije za proizvodnju narkotika.

Tokom akcije „Ciklon“, zaplenjeno je 177,5 kilograma opojne droge marihuane, najviše u Beogradu 80 kilograma, Kragujevcu 75 i Boru oko 22 kilograma. Takođe zaplenjeno je i 620 različitih vrsta tableta.

Akcija je sprovedena u cilju nastavka pojačanih mera i aktivnosti u sprečavanju i suzbijanju krivičnih dela iz oblasti organizovanog i opšteg kriminala : proizvodnje i krijumčarenja narkotika, trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi, posredovanja u vršenju prostitucije, silovanja, nedozvoljeneh polnih radnji, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, teških krađa, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, kao i prevara u osiguranju, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja isprava i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Policija je tokom akcije zaplenila više komada vatrenog oružja i veću suma novca. Raspisana je potraga za osam osumnjičenih.

U okviru akcije „Ciklon“ zaječarska policija uhapsila je S.N. (57), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U dvorištu porodične kuće osumnjičenog u Vratarnici, policija je pronašla sirovu marihuanu težine oko tri kilograma.

Pripadnici Policijske uprave u Boru uhapsili su I.Đ. (30) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćeno držanje opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa porodičnog imanja srodnika osumnjičenog, pronašla 27 biljaka kanabisa, koju je osumnjičeni uzgajao, težine 21,598 kilograma.
Pretresom porodične kuće osumnjičenog u selu Slatina, policija je zaplenila više od kilogram ’’kanabis sative“. Osumnjičenom je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana

Borska policija u Negotinu je uhapsila S.M. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio seriju krivičnih dela teška krađa.

Pripadnici Policijske uprave Bor uhapsili su i D.S. (30) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina
Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla 4.000 paklica cigareta marke „ marble“ bez akciznih markica.

U okviru akcije zaplenjeno je ukupno 303 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša, 96 kilograma heroina i 96 kilograma marihuane, čija se vrednost na uličnom tržištu procenjuje na više od 20 miliona evra.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u nastavku akcije „Armagedon“, uhapsili su četiri osobe osumnjičene za preuzimanje, proizvodnju i distribuciju pedofilskog sadržaja.

Uhapšeni su S.F. (22) iz Bora, A.M. (44) iz Beograda, T.Đ. (50) iz Leskovca i M.K. (45) iz Beograda.
Policija je, prilikom pretresa stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni, pronašla veću količinu pedofilskog materijala u elektronskom obliku, kao i veću količinu računarske opreme.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Dodaj komentar