Društvo Izdvajamo

Četiri nova smrtna slučaja u Srbiji, zaražene još 224 osobe

ILUSTRACIJA / PIXABAY

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 3266 ljudi, od čega je 224 pozitivno, dok su 4 osobe preminule.

U našoj zemlji od novog virusa obolelo je ukuono 7114 osoba, dok je broj umrlih 135.

Na respiratorima se trenutno nalaze 103 osobe, a izlečeno je 1025 ljudi.

Ukupan broj zdravstvenih  radnika koji su pozitivni je 622, što iznosi 8,74% od ukupnog broja ljudi zaraženih korona virusom.

Dr Goran Stevanović rekao je da su ove brojke ohrabrujuće, ali da epidemija i dalje može da se vrati ako se previše opustimo i pokažemo nepoštovanje mera i da moramo ostati disciplinovani.

Dr Srđa Janković objasnio je da se mere moraju sporvoditi i nakon odrđenih olakšanja i da nam pažnja ne sme popustiti.

„Misao da smo pobedili virus vrlo je opasna u ovakvom trenutku“, rekao je Janković.

Govoreći o olakšavanju mera, ministar zdravlja Dr Zlatibor Lončar rekao je da će dalje mere zavisiti od rezultata i ponovio je da ćemo morati da naučimo da živimo sa korona virusom.

Na pitanje zašto nadrilekarstvo promovisano na TV Pink nije osuđeno od strane kriznog štaba, Dr Srđa Janković i Dr Goran Stevanović rekli su da samo proverene terapije i oslanjanje na nauku dolaze u obzir, dok je ministar Lončar zamolio da se u ovo vreme „zdravstvo ne prebacuje na teren politike“.

Dr Stevanović je naglasio da opadanje procenata pozitivnih na korona virus nije dovoljan uslov za relaksiranje mera i da tako nešto možemo očekivati tek za dve nedelje.

Odluka o policijskom času verovatno će biti poznata sutra.

Dodaj komentar