Društvo Izdvajamo

Četiri nova slučaja zaraze virusom covid19 u Zaječaru, delegacija Kriznog štaba posetila ZZJZ Timok

ILUSTRACIJA

Na osnovu 35 obrađenih uzoraka testiranih građana Zaječara, kod njih četvoro utvrđeno je prisustvo korona virusa. Delegacija Kriznog štaba Vlade Srbije posetila je ZZJZ Timok kako bi utvrdila da li postoji mogućnost za instaliranje opreme za PCR testiranje.

Od četiri pozitivne osobe, tri su ženskog i jedna muškog pola, starosne dobi od 23 do 57 godina.

Sa današnja 4 novootkrivena slučaja, od početka pandemije je u našem gradu zabeleženo 367 pozitivnih na novi virus, a 261 osoba je uspešno izlečena.

Rezultati se očekuju za još 68 testiranih građana, a danas je poslato 10 novih uzoraka u referentnu laboratoriju u Nišu.

U posetu ZZJZ Timok i Štabu za vanredne situacije grada juče je došla delegacija Kriznog štaba Vlade Srbije, sastavljena od stručnjaka sa instituta “Batut”, kao i Medicinskog fakulteta, inspekcije Ministarstva zdravlja i RFZO-a kako bi se sagledale mogućnosti za najavljenu kupovinu i instaliranje opreme, kao i obuku kadrova za PCR laboratoriju u Zaječaru.

Rezultati posete biće poznati tokom sledeće nedelje.

1 komentar

  • Jedva čekamo rezultate posete, a već dugo vremena čekamo i sastav Gradskog kriznog štaba, Znamo samo ko je komandant. Čekamo i plašimo se da u njemu nisu : glumac, golman, taksista, akademik, i slični ” univerzalni ” eksperti za SVE ( kao što je i komandant ).
    Zaječarci budite se i prekinite ovu okupaciju i ponižavanje. Dosta nam je borana, ne trebaju nam ni valjevci, ni paraćinci, izmislimo nekog domaćeg, a da nije uzdajnik.

Dodaj komentar