Izdvajamo Politika

Cesid i Ipsos: SNS osvojio više od 60 odsto

ilustracija/pixabay.com

U Srbiji su u 20 sati zatvorena biračka mesta. Građani su glasali za narodne i pokrajinske poslanike i lokalne odbornike. Cesid i Ipsos objavili su prve rezultate na osnovu 60,6 % obrađenog uzorka. Rezultati Ipsosa i Cesida: SNS: 62,5 odsto, SPS-JS: 10,7 odsto, SPAS: 4,1 odsto, POKS: 2,9 odsto, Suverenisti: 2,6 odsto, Metla: 2,5 odsto, SRS: 2,1 odsto, SVM: 2,1 odsto, PSG: 1,8 odsto, Zavetnici: 1,6 odsto, Zdravo da pobedi: 1,1 odsto, UDS: 1 odsto.

Prema ovim rezultatima SNS bi u parlamentu imao 180 poslanika, SPS-JS 30, SPAS 11.

Do 22 sata obrađeno je 2,32 odsto biračkih mesta. RIK obrađuje rezultate na osnovu zapisnika sa biračkih mesta.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao u prvom obraćanju medijima da je SNS ostvarila apsolutno nezabeležen rezultat.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao je večeras da rezultati današnjih parlamentarnih izbora svedoče o tome da je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić „uništio politički život“ u zemlji, prenosi Danas.

Na teritoriji Zaječara, u Mesnoj zajednici Vratarnica danas su birani članovi Saveta, pet od deset ponuđenih kandidata.

Svoje kandidate u Vratarnici predložile su dve političke opcije: „Koalicija: Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić“ i „GG Pokret Pobeda ZA naš grad – dr Nenad Ristović“.

Prema nezvaničnim podacima, u Vratarnici od 300 birača na izbore je izašlo 235, a ubedljivu pobedu odnela je koalicija SNS I SPS, na čelu sa Boškom Ničićem.

 

Dodaj komentar