fbpx
Politika

[SAOPŠTENJE DS ZAJEČAR] Ceo mandat gradonačelnika Zaječara mogao bi se opisati jednom rečju: ZLOUPOTREBA!

demokratska stranka zaječar
Gradski odbor Demokratske stranke Zaječar smatra da je poziv medijima za dodelu humanitarne pomoći, objavljen na portalu ZAJECARONLINE, koji je stigao iz gradske uprave 06.01.2017. godine, a odnosi se na stranačku (predizbornu) aktivnost Srpske napredne stranke, još jedna u nizu zloupotreba funkcije gradonačelnika Zaječara, koji je po ko zna koji put stavio svoje (u ovom slučaju stranačke) interese ispred interesa građana Zaječara.

Podsećamo zaječarce da ovaj vid ponašanja funcionera SNS-a nije ništa novo i da bi se ceo mandat gradonačelnika našeg grada mogao opisati baš tom, jednom rečju, ZLOUPOTREBA.

Da bi bili jasni podsetićemo naše sugrađane na neke od ovih zloupotreba gradonačelnika od 2013. godine kada je i stupio na dužnost:

• Otpisivanje duga TV BEST čiji je direktor bio do dolaska na mesto gradonačelnika

• Upumpavanje para FK “Timok” zajedno sa tadašnjim predsednikom skupštine i izvlačenje istih preko TV BEST čiji je neformalni vlasnik bio tadašnji predsednik skupštine,a bivši direktori gradonačelnik i načelnik zaječarskog upravnog okruga

• Potpisivanje dva protokola o saradnji sa dve različite firme na ime izgradnje vetroparka na identičnoj lokaciji

• Traženje mesta u upravnom odboru od stranog investitora za gradonačelnikovog sina i plate od 4000 eura

• Nečinjenje da se spreči propadanje sportske hale u Kotlujevcu iz čisto političkih razloga

• “Reketiranje” fabrike kablova retroaktivnim naplaćivanjem ekološke takse

• Celokupna organizacija 49. zaječarske Gitarijade, za koju finansijski izveštaj nemamo ni dan danas…

Ovo su samo neke od zloupotreba funkcije gradonačelnika Zaječara na koje smo morali da podsetimo sugrađane, a od medija zahtevamo da istraže da li je nameštaj koji u Zaječaru koristi Srpska napredna stranka kupljen parama građana Zaječara za potrebe gradske uprave, a kasnije prebačen u prostorije SNS-a?

Takođe predlažemo i rešenje za topove na ski stazi i klizalište, za koje gradski funcioneri kažu da nema dovoljno novca. Smenite sa funkcija pomoćnike gradonačelnika za ekonomski razvoj i kulturu i medije od kojih grad Zaječar nema apsolutno nikakve koristi tokom celog mandata i ušteda će biti oko 3 miliona dinara na godišnjem nivou, što je više nego dovoljno za rad ova dva objekta a rešava se jednim potpisom.

saopštenje

Dodaj komentar