Društvo Izdvajamo

„Carski ajvar“ – najbolji ajvar na ovogodišnjem takmičenju „Izađi mi na teglu“ u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Na ovogodišnjem takmičenju „Izađi mi na teglu“ u Zaječaru, najbolji ajvar napravila je ekipa „Carski ajvar“ – učenici zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole. Drugo mesto osvojilo je Udruženje žena „Grljan”, a trećeplasirana je ekipa „Var-Aj Var-Aj” isto iz Ekonomske škole.

FOTO: zajecaronline.com

U Zaječaru je, sedmu godinu zaredom, održano takmičenje u pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“. Zbog situacije sa virusom korona, ova manifestacija je održana na Popovoj plaži, umesto u centru grada.

FOTO: zajecaronline.com

Najbolji ajvar napravila je ekipa „Carski ajvar“ – učenici zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole. Kako kažu pobednici, za pripremu najboljeg ajvara, potrebno je mnogo ljubavi.

„Ljubav je glavni sastojak za pripremu najboljeg ajvara. Nadali smo se pobedi, jer smo uložili dosta truda. Ekipu su činili konobari i kuvari, učenici drugog razreda Ekonomsko-trgovinske škole. Bili smo obučeni kao ratnici Romulijane. Za takmičenje u Beogradu potrudićemo se da bolje uredimo štand”, rekla je Slađana Jovanović, kapiten pobedničke ekipe, koja je ujedno i proglašena za Kraljicu ajvara.

FOTO: zajecaronline.com

Organizatori su i ove godine obezbedili papriku i sve što je potrebno da se takmičenje održi. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 10 ekipa.

„Ova manifestacija je realizovana, na naše veliko zadovoljstvo, na Popovoj plaži, iz razloga, jer, ovde se pruža mogućnost da takmičarima obezbedimo adekvatnu razdaljinu. Mi smo sedmi put domaćini ove manifestacije Zbog pandemije korona virusa, Turistička organizacija grada Zaječara i Grad Zaječar nisu bili u situaciji da realizuju veliki broj manifestacija koje su planirane za 2020. Cilj takmičenja je promocija Grada Zaječara, na finalnom takmičenju u Beogradu“, istakla je Dragana Gogić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Na prošlogodišnjem finalnom takmičenju u Beogradu, Grad Zaječar je dobio dve nagrade, jednu za najbolje organizovan edukativni centar prilikom dolaska gastro-karavana u Zaječar, a drugu za najveseliji štand.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar