fbpx

BURAN POČETAK RASPRAVE O BUDŽETU: Odbornici Saveza za Srbiju napustili zasedanje

Preporuka:

„Zaječarsko naselje Kotlujevac“ – istorija ispisana perom

Nakon što je sredinom marta 2018. godine dr Miodrag Velojić upravo u čitalištu Matične biblioteke Zaječarcima prezentovao priču o...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša sprovešce akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija ce se...

Zaječarci željni komedije uživali u hit predstavi „Raj na zemlji“

Prepuna sala zaječarskog pozorišta "tresla" se sinoć od smeha tokom izvođenja duo komedije "Raj na zemlji". Vrcav tekst Saše...
- Reklama -

Ukupan budžet grada Zaječara za 2019. godinu planiran u iznosu od 3.878.476.714,77 dinara usvojen je većinom glasova na današnjem Skupštinskom zasedanju, a odbornici opozicije usvajanje pomentuog akta oštro su kritikovali uz konstataciju da je nerealan i projektovan na nivou „novogodišnjih želja“.

Odbornica opozicije Dragana Rašić napomenula je da je budžet za 2019. godinu neozbiljan, jer nikome u Zaječaru trenutno ne treba zatvoreni bazen u Kotlujevcu, kao ni klizalište od 20.000 EURA.

“ Mi smo klizalište već imali, pa je trebalo da vidimo šta se sa njim dogodilo i da li je nabavka novog klizališta sada prioritet za građene Zaječara.

U 2019. projektovana je i nabavka od 35.000 litara goriva za potrebe gradske uprave, što bi značilo da će svaki automobil dnevno prelaziti po 100 kilometara.

Obećali ste mnogo, a ništa niste ostvarili od kapitalnih investicija“, istakla je Rašić.

Ona je podsetila da su građanima Zaječara još 2007. godine od strane gradonačelnika obećani Timočki univerzitet, izgradnja socijalnog nasilja, gerontološki centar, pogon za konzerviranje voća i povrća, banja Nikolićevo, ali ništa od toga nije izgrađeno i ostalo je kao prazno slovo na papiru.

Odbornik opozicije Miloš Stojadinović podsetio je da je budžet za 2018. godinu takođe bio nerealan i projektovan na oko 2,5 milijarde dinara, a do sada nije realizovan ni 70% od planiranog.

“ Kako napredujemo sledeće godine budžet će biti projektovan na 6 milijardi dinara.

Ovo je samo budžet sa lepim željama, a očito je da je gradonačelnik Ničić poznat po tome da želja i te kako ima“, zaključio je Stojadinović.

Na konstataciju opozicije da vladajuća garnitura predvođena Srpskom naprednom strankom u Zaječaru nije pokazala odgovornost prema trošenju novca građana, već je budžet projektuje za punjenje džepova, po principu „Keep light“-a, Dragana Rašić istakla je:

„Jedino mogu da poručim: „VIDIMO SE 22. DECEMBRA U BEOGRADU. POČELO JE!“

Zbog iskazane rečenice za skupštinskom govornicom Dragani Rašić izrečena je mera opomene, Stojadinović je takođe pozvao građane na protest, i komentarisao način na koji Srpska napredna stranka metodama prisile i trošenjem javnog novca u stranačke kampanja pobeđuje na izborima, nakon čega mu je Stefan Zankov oduzeo reč, što je imalo za posledicu da  odbornici Saveza za Srbiju Dragana Rašić i Miloš Stojadinović napuste skupštinsko zasedanje.

Uskoro opširnije…

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: