Talentovana mlada Zaječarka, osmogodišnja Marija Savić, članica Karate kluba “Zatoiči” uspešno se bavi karateom dve godine. Iza Marije je 24 takmičenja i to za samo godinu i po dana.

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovan prijem za Mariju koja je na svetskom prvenstvu u Rumuniji osvojila bronzanu medalju u kategoriji 2008/2009 godište, kada je učestvovalo 63 devojčica iz 52 države sveta.

zajecar.info

Mladu talentovanu karatistkinju je primio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, koji je ovom prilikom porazgovarao sa Marijom, poželeo joj puno sreće u daljim sportskim takmičenjima i rekao da će Grad Zaječar uvek podržati mlade talente i zdrave stilove života.

“ Marija je mlada i uspešna, ima samo osam godina, a toliko rezultata iza sebe.

Ponosni smo na naše mlade sportiste.

Zadovoljstvo je razgovarati sa njima i podržati ih“, rekao je Stanković.

Marija karate trenira dve godine u Karate klubu „Zatoiči“ u Zaječaru a već može da se pohvali mnogobrojnim nagradama i priznanjima.

radiomagnum.rs

Nakon šest meseci treniranja, Marija sa „Kige Finala“ i „Državnog Prvenstva Srbije“ u disciplini „kate“ donosi srebro.

Ove godine na takmičenju „Medijana Open“ u disciplima „kate“ i  „tehnike“ osvaja sva tri mesta, kada se oprobala i u trećoj disciplini, dogovorenom sparingu.

Još jedan u nizu uspeha, Marija postiže na Prvenstvu Srbije u Beogradu gde osvaja prvo mesto u katama i drugo mesto u tehnikama.

Zbog izvanrednih rezultata, ova mlada Zaječarka dobija poziv da bude član Fudokan Reprezentacije Srbije, a nakon njenog prihvatanja, nižu se priznanja, od kojih je najznačajnije učešće na Balkanskom Prvenstvu i Kupu Crvene Zvezde, gde je Marija osvojila treće mesto, kao i učešće na Svetskom prvenstvu u Rumuniji, gde takođe osvaja treće mesto.

Kako i sama kaže, u karateu najviše voli kate, a školske obaveze uspešno usklađuje sa sportom koji voli.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Zaječar, 5 karate klubova i svi imaju po nekoliko prvaka sveta ! Mesto takmičenja uglavnom Rumunija, takmičari iz Rumunije, Moldavije, Srbije, Makedonije i Republike Srpske, ostalih 50 prijavljenih nikako da stigne na vreme, najveće razočarenje su Japanci koji ne smeju da se pojave.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here