BRAVO! Za godinu i po dana 24 takmičenja u karateu! PRIJEM ZA MALU MARIJU!

0

Talentovana mlada Zaječarka, osmogodišnja Marija Savić, članica Karate kluba “Zatoiči” uspešno se bavi karateom dve godine. Iza Marije je 24 takmičenja i to za samo godinu i po dana.

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovan prijem za Mariju koja je na svetskom prvenstvu u Rumuniji osvojila bronzanu medalju u kategoriji 2008/2009 godište, kada je učestvovalo 63 devojčica iz 52 države sveta.

zajecar.info

Mladu talentovanu karatistkinju je primio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, koji je ovom prilikom porazgovarao sa Marijom, poželeo joj puno sreće u daljim sportskim takmičenjima i rekao da će Grad Zaječar uvek podržati mlade talente i zdrave stilove života.

“ Marija je mlada i uspešna, ima samo osam godina, a toliko rezultata iza sebe.

Ponosni smo na naše mlade sportiste.

Zadovoljstvo je razgovarati sa njima i podržati ih“, rekao je Stanković.

Marija karate trenira dve godine u Karate klubu „Zatoiči“ u Zaječaru a već može da se pohvali mnogobrojnim nagradama i priznanjima.

radiomagnum.rs

Nakon šest meseci treniranja, Marija sa „Kige Finala“ i „Državnog Prvenstva Srbije“ u disciplini „kate“ donosi srebro.

Ove godine na takmičenju „Medijana Open“ u disciplima „kate“ i  „tehnike“ osvaja sva tri mesta, kada se oprobala i u trećoj disciplini, dogovorenom sparingu.

Još jedan u nizu uspeha, Marija postiže na Prvenstvu Srbije u Beogradu gde osvaja prvo mesto u katama i drugo mesto u tehnikama.

Zbog izvanrednih rezultata, ova mlada Zaječarka dobija poziv da bude član Fudokan Reprezentacije Srbije, a nakon njenog prihvatanja, nižu se priznanja, od kojih je najznačajnije učešće na Balkanskom Prvenstvu i Kupu Crvene Zvezde, gde je Marija osvojila treće mesto, kao i učešće na Svetskom prvenstvu u Rumuniji, gde takođe osvaja treće mesto.

Kako i sama kaže, u karateu najviše voli kate, a školske obaveze uspešno usklađuje sa sportom koji voli.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here