Politika

Bratislav Stanić novi VD direktora „Vodovoda“, opozicija tvdri – prekršen zakon!

Diplomirani menadžer i master prava, Bratislav Stanić, imenovan je za novog vršioca dužnosti direktora JKP „Vodovod“ u Zaječaru, nakon što je tu funkciju više od dve godine nakon isteka mandata obavljao Nikola Šarčević!

Šarčevićevo ime poslednje dve godine provlačilo se često u javnosti, što zbog ove situacije, što zbog brojnih afera vezanih za ovo preduzeće, u kojim je bio glavni akter, počev od optužba za mobing, otpuštanja radnika, protesta i višemilionskih iznosa potrošenih u sudskim procesima.

Većinskim delom glasova u gradskoj Skupštini, Branislav Stanić danas je imenovan za novog vršioca dužnosti Vodovoda, a prema nezvaničnim informacijama Šarčevića očekuje mesto tehničkog direktora preduzeća.

Prema rečima odbornika opozicije, u ovom slučaju mnoge stvari su sporne, počev od dokumenta koji su u materijalu za sednicu dobili, a u kojem stoji da se Stanić imenuje za VD direktora nakon isteka mandata Šarčeviću, koji zapravo prestaje još marta 2020. godine.

Sporno je i što je umesto dva dokumenta, o razrešenju i imenovanju novog VD-a, sačinjen samo jedan dokument, a prema rečima opozicionara, vladajuća partija svesna da mandat VD-a može da traje samo godinu dana, svesno krši zakon ovakvim postupkom, pokušavajući da sakrije prethodne nelegalne radnje u Vodovodu.

Takođe, Stanić za mesto na koje je postavljen ne ispunjava osnovne uslove, pošto vršioc dužnosti direktora, po zakonu, mora da ispunjava iste uslove kao i direktor izabran na konkursu, što ovde nije slučaj.

Još jedan detalj vredan pomena jeste i da je javni konkurs za izbor novog direktora u punom mandatu odavno raspian, ali još jednom vlast u našem gradu svesno zaobilazi konkurs sa 4 stručna i kompetentna kandidata i postavlja vršioca dužnosti na period od godinu dana, koji na svakoj narednoj sednici Skupštine moža da bude smenjen, pozivajući se na komisiju koja „nije uradila svoj posao“.

Pored svega navedenog, većinom glasova, Bratislav Stanić imenovan je za novog VD-a „Vodovoda“, a kako brojni opozicionari navode, Šarčevića očekuje mesto tehničkog direktora, sa koga će nastavljati da upravlja preduzećem.

Diskusije sa sednice Skupštine i više o ovoj temi u toku sutrašnjeg dana…

2 komentara

  • hhaha…od vozaca i telohranitelja do direktora!! koje budalastine !!! a jel i njemu Pile zavrsio kao sto je zavrsio i rokiju? od specijalaca do mastera..kratak je put !

  • od molera,bodigarda,sofera do direktora…zar nije malo cudno u tim godinama..a ima i zavidno ponasanje..provericemo sve to..i diplomu naravno..

Dodaj komentar