Društvo

Bor proglasio trodnevnu žalost zbog tragične smrti Bobane Veličković

Bobana Momčilović Veličković

Povodom prerane smrti Bobane Momčilović Veličković (31), višestruke osvajačice medalja na velikim međunarodnim takmičenjima i aktuelne šampionke Evrope u streljaštvu, gradonačelnik grada Bora doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti.

Grad Bor proglasio je trodnevnu žalost (za dane 23, 24. i 25. Jun 2020. godine).

“Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti. Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva. Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena.”, navodi se na sajtu grada Bora.

Rođena je 25. januara 1990. godine u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je članica kluba „Bor 030”. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Bobana je u februaru ove godine osvojila titulu prvaka Evrope u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara u Vroclavu u Poljskoj.

 

Dodaj komentar