Sport Timočka krajina

Bor: Dvostruki šampion države na prijemu kod gradonačelnika

šampion Teodor Luka Nikolić
foto: https://www.facebook.com/acamilikicofficial

Šampion države Teodor Luka Nikolić nakon zlata u Mađarskoj na prijemu kod gradonačelnika Bora!

Dvostruki državni prvak u džudou Teodor Luka Nikolić, nakon osvojene zlatne medalje u Mađarskoj, sa svega svojih 13 godina ovaj šampion izrazio je želju da osvoji evropsko, svetsko a zatim i olimpijsko zlato.

Mladi Nikolić zasigurno je počeo da piše istoriju u ovom sportu. Samopouzdanje koje poseduje ovaj trinaestogodišnji dečak ali trud i svakodnevno treniranje koje ulaže, utabaće mu put do nove medalje.

Ovakvi šampioni koji kući donose medalje sa mnogih takmičenja, Grad Bor podižu na sve višu lestvicu kada je sport u pitanju. Za mladog šampiona, njegovog trenera i porodicu organizovan je prijem u Gradskoj kući.

„Ovo je onaj dan kada sam srećan i ponosan što radim ovaj posao. Ugostiti šampione je zaista privilegija. Definitivno Grad Bor ima vrhunske sportiste, dobru decu i roditelje koji ih bodre i koji su im podrška. Tu su svakako i treneri koji znaju i umeju da rade sa njima. Pred Teodorom je tek život i sportska karijera. Biće on još dugo u ovom sportu a nama, odnosno svom gradu, doneće još medalja sa takmičenja“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Trener Džudo kluba Bor, Jovan Nikolić sa ponosom ističe da je Teodor svoj klub i grad navikao na vrhunske rezultate. Veruje da on još uvek nije svestan postignutih rezultata ali da iz dana u dan sebi postavlja nove ciljeve koji ga odvode do medalja.

Mladi šampion nastavlja sa treninzima jer mu predstoji takmičenje koje će se za dve nedelje održati u Sloveniji. Nakon toga sledi i državno prvenstvo za mlađe kadete.

ZaječarOnline/bor.rs/O.B.

Dodaj komentar