Društvo Timočka krajina

Bor: Dodeljeno 18 ugovora korisnicima programa stručne prakse

bor
foto: bor.rs

Bor – Korisnicima programa stručne prakse dodeljeno 18 ugovora

U Skupštinskoj sali grada Bora, 29. maja 2024. godine, uručeni su ugovori korisnicima programa stručne pralse. Na osnovu Lokalnog akcionog plana Bor sprovodi ovaj program uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

Angažovano je ukupno 18 mladih osoba. Ugovore su im svečano uručili gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i vršilac dužnosti direktora borske filijale NSZ Lidija Načić.

Okupljene polaznike programa prakse, najpre je pozdravio gradonačelnik istakavši da je veoma ponosan što broj nezaposlenih u Boru nikada nije bio manji, ne samo zahvaljujući povoljnoj privrednoj klimi u Boru, već i zajedničkim kontinuiranim radom Grada i borske filijale NSZ usmerenim na pažljivo planiranje i sprovođenje mera zapošljavanja.

Više od 40 miliona za program stručne prakse u poslednjih 5 godina

„Grad Bor uvek posebno brine o mladima i jedan od primera jeste podatak, da je tokom prethodnih pet godina uloženo 41 milion dinara kako bi se 145 mladih osoba stručno osposobilo kroz program prakse i uvelo u svet rada“, rekao je gradonačelnik Milikić.

Lidija Načić, vd direktorka filijale, je objasnila da su ovom prilikom svi mladi angažovani u javnom sektoru gde stalno postoje potrebe za novim kadrovima. Pre svega u oblasti zdravstva, socijalnog rada, predškolskog obrazovanja, ali i u gradskoj upravi i javnim preduzećima.

„U ovom ciklusu angažovano je 7 osoba sa visokom, 4 sa višom i 7 sa srednjom stručnom spremom. Na jesen planiramo raspisivanje još jednog javnog poziva za ovaj isti program, kojim će biti obuhvaćeno još dvadesetak mladih osoba“, istakla je ona.

Marija Urošević, koja je završila master akademske studije socijalnog rada, iskoristila je priliku da iznese veoma pozitivne utiske.

„Jako sam zahvalna na prilici da budem upravo u Centru za socijalni rad jer je to bazična ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite. Na najbolji način mogu da se pripremim za polaganje stručnog ispita, steknem znanja i unapredim svoje kompetencije“, objasnila je Uroševićeva.

Ona je dodala da je posebno raduje to što joj je prilika pružena u njenom rodnom gradu.

„Ovo je lep početak mog profesionalnog puta“, naglasila je Marija.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar