Izdvajamo Politika

Bojkot kampanja u Zaječaru: „Izbori zakazani za 21. jun su najobičnija farsa“

Izbori koji su zakazani za 21. jun su najobična farsa. Svedoci smo svakog dana kako naprednjačka vlast vređa inteligenciju građana i zbog toga pozivamo naše sugrađane da bojkotuju izbore, sačuvaju sebi zdravlje i povrate dostojanstvo, poruka je sa današnje akcije Saveza za Srbiju na gradskom Trgu u Zaječaru.

Predstavnici Saveza za Srbiju  nastavili su kampanju bojkota predstojećih parlamentarnih izbora. U razgovoru sa građanima predstavaljeni su razlozi zbog kojih najveći deo opozicije ne izlazi na izbore a Zaječarcima je podeljen i besplatan primerak opozicionih novina.

Narodna stranka se za bojkot izbora odlučila još 12. avgusta 2019. godine.

„Izbori koji su zakazani za 21. jun su obična farsa. Svedoci smo svakog dana kako naprednjačka vlast vređa inteligenciju građana. Zbog toga pozivamo naše sugrađane da bojkotuju izbore, sačuvaju sebi zdravlje i povrate dostojanstvo“, rekao je Goran Kalčević predsednik GrO Narodne stranke.

Srpski pokret Dveri takođe bojkotuje izbore.

„Razlozi za bojkot su brojni. Pre svega, nebezbedna zdravstvena situacija, zatim nedemokratski uslovi, medijske slobode kao i ovo bezvlašće u kom se država trenutno nalazi. Četrdeset dana pred izbore se menjao izborni zakon, a legitimitet skupštine je istekao 3. juna. Takođe, svi ljudi koji su mislili drugačije od vladajuće garniture tokom epidemije bili u satanizovani i optuživani da zagovaraju smrt građana. Pozivamo građane Srbije da bojkotuje ove izbore i da to bude jedan korak ka obezbeđivanju pristojnijih i slobodnijih uslova“, rekao je Slobodan Petrović ispred Gradske organizacije Dveri u Zaječaru.

Stranka slobode i pravde se u kampanji bojkota zalaže za ujedinjenje opozicije i slobodu medija.

„Od samog našeg osnivanja mi smo zauzeli stav da se opozicija mora ujediniti i da se moraju otvoriti mediji. Međutim, svi koji prate online medije shvataju da su Pink, B92, Happy, Prva partijski servisi, a ne televizije. Naš predsednik se ne skida sa ekrana. Na nama je da aktivnim bojkotom pokušamo da popravimo to stanje“, rekao je Slavoljub Tomić.

Demokratska stranka takođe ne izlazi na izbore.

„U Srbiji danas ne postoje slobodni izbori. Zbog toga je bojkot 21. juna jedini istinski i pravi izbor građana Srbije. Pozivam građane da razgovaraju sa svojim prijateljima, komšijama, rođacima, i prenesu im da je bojkot njihovo pravo i obaveza. 21. juna odlučujemo kakvu Srbiju želimo da stvorimo za nas i svu našu decu“, kaže Miloš Stojadinović.

Dragana Rašić, takođe članica DS-a naglasila je da previše običnih, životnih stvari zavisi od političara.

„Da bismo napravili sistem u kojem ćemo da živimo koji funkcioniše ravnopravno za svakog potrebno je da 21. juna ostanemo kod kuće“, rekla je Rašić.

Dodaj komentar