BOB MARLEY BIRTHDAY CELEBRATION 9. februara u Omladinskom centru!

0

Već decenijama se širom planete rođendan Boba Marlija (6. februar) proslavlja tokom celog meseca februara kao praznik ikone popularne kulture koji je snagom svoje poruke i zvuka uticao na vaspitanje generacija, šireći svetom poruku ljubavi i mira.

Po mišljenju mnogih, prva super-zvezda „trećeg“ sveta, čovek koji je celom svetu približio mističnu snagu rege muzike, Marli je postao globalni simbol pobune protiv nepravde svetskog sistema pohlepe, koji rege autori nazivaju Babilonom.

R E K L A M A

Povodom obeležavanja ovog datuma, u Omladinskom centru, u petak, 9. februara, nastupiće:

Hornsman Coyote Soundsystem – coming to you live and direct from creation i zaječarski sastav Priručnik Janga Trovača.

Hornsman Coyote Soundsystem, u okviru turneje 2017/2018, trenutno promoviše svoj deseti po redu album, „Sevengreen“.

Nemanja Kojić Kojot, poznatiji kao Hornsman Coyote je multiinstrumentalista i jedan od najaktivnijih srpskih izvođača, ako ne i najaktivniji.

Tokom svoje, sada već zavidne karijere, bio je član mnogih bendova. Dovoljno je spomenuti samo Eyesburn, bend sa kojim je snimio 7 studijskih albuma.

Pored Eyesburn-a, radio je i sa roots reggae postavom Hornsman Coyote & Soulcraft. Svirao je i u bendovima kao što su Del Arno Band, Sunshine, Dead Ideas, Shappa…

Od skoro ima novi bend koji nosi naziv Remedy.

Zahvaljujući suvom kvalitetu, svirajući je poprilično proputovao planetu i svugde reprezentovao ovaj region na najbolji mogući način.

Sada prezentuje Hornsman Coyote soundsystem – 10 godina rada sa svih solo albuma.


Priručnik Janga Trovača, je ideja koja je nastala 1997.god po filmu o istinitoj ličnosti Grejemu Jangu.I tada kao i sada predstavljamo kombinaciju razlicitih stilova: reggae,ska,dub,drum’n’bass,funk, jazz.

Prvi nastup bio je 1997. u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru a zatim, nesto kasnije 1998 i u Domu vojske Zaječar.U periodu od 2000. – 2004.god. uglavnnom se radilo na stvaranju pesama, da bi 11.septembra 2004. debitovali u basti Fakulteta za menadžment na koncertu “Bridges over Zajecar’s waters”.

Jedno od najvažnijih dostignuća je pobeda na Zaječarskoj Gitarijadi 2005.god, po oceni publike

.Redjale su se klupske svirke u Zaječaru i u gradovima Timočke Krajine, Klub Filozof Beograd, Berkovica( Bugarska ) na festivalu “Berkstock 05” sa legendarnim bednom The Exploited, “Berksock 06” sa Tribute Deep Purple sa Joey Lee Tarnerom i najboljim Bugarskim ska bendom Uikeda,samostalni koncert u SKC-u Beograd, Dom omladine Beograd ( predgrupa sastavu Bad Copy), Demo Masters radio 202… Godine 2008, bend odlazi na pauzu sve do 2017.godine kada se ponovo okuplja i sa još vise energije, snage,iskustva kreće sa radom ponovo.

Početak ovog događaja je u 21 sat, a cena karte iznosi 250 dinara.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here