Društvo

Biblioteka organizuje niz aktivnosti povodom obeležavanja Dečije nedelje

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru nizom aktivnosti obeležiće Dečiju nedelju, koja se ove godine održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“.

Prvog dana Dečije nedelje, danas od 14 sati, deca uzrasta do osam godina imala su prilike da se druže se sa Dušankom Matić koja je održala radionicu icu „Skulpture pravimo, zdravo se hranimo“.

Sutra, 4. oktobra, profesorka Marina St. Mirčić održaće u Biblioteci radionicu „Italia Mia“ sa temom italijanske poezije za decu.

Nešto kasnije, od 17 časova u sali Muzičke škole biće priređeno druženje sa Jasminkom Petrović, a zatim odigrana predstava „Za svakog klinca, za svaku klinku, za našu Jasminku“ u izvođenju Dramske družine O.Š. „Desanka Maksimović“.

Sreda je rezervisana za organizaciju TRK, koja će u Biblioteci održati radionicu pod nazivom „Sa čitanjem se sastajemo“. Milan Jovanović, predsednik Planinarskog smučarskog društva „Ljuba Nešić“ i član Gorske službe spasavanja (GSS) o interesantnim aktivnostima govoriće istog dana.

Petak će biti poslednji dan obeležavanja Dečije nedelje u Zaječaru, kada je planirano predstavlјanje omilјenijeg lika iz priče, bajke, romana ili pesme kroz priču i masku, u prostorijama Dečjeg odelјenja, od 14 časova.

Povodom Dečje nedelјe Biblioteka organizuje besplatan upis za korisnike do 15 godina.

Akcija traje od 3. do 7. oktobra.

Takođe, počela je i celonedelјna akcija prikuplјanja školskog pribora, igračaka i odeće „Drug drugu“ u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar.

Akcija se odvija u dvorištu Biblioteke, od 8 do 15 časova.

Dodaj komentar