Društvo Izdvajamo

Bezbednost zaječarskih mališana na prvom mestu (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Crveni krst Zaječar i ove godine tradicionalno sprovodi akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Tim povodom, predstavnici Crvenog krsta posetili su prvake u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru i održali im predavanje.

S obzirom da su mališani najugroženija kategorija u saobraćaju, predstavnici zaječarskog Crvenog krsta organizuju predavanja na temu bezbednost u saobraćaju. Oni su okviru akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ posetli zaječarske prvake.

FOTO: zajecaronline.com

O bezbednosti su mogli do sada da čuju prvaci osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Tu priliku danas su imali i đaci Osnovne škole „Ljuba Nešić“. Prvacima je posebno bila interesantna maskota „Ljupka“, a uživali su i u gledanju crtanog filma „Pažljivko“.

„Akcija je namenjena svim prvacima, kako u gradskim, tako i u seoskim školama. Akcenat je na prvake, zato što se mnogi od njih sada osamostaljuju i kreću sami do škole. Zbog toga smo tu da im prikažemo lekcije koje su sada njima najbitnije: kako se prelazi ulica, koje svetlo na semaforu šta znači, kako treba da se ponašamo kao pešaci i kao putnici. Pokušaćemo da im na jedan zanimljiv način skrenemo pažnju i uputimo ih na osnovne činjenice o saobraćaju.

Njima je zanimljivo i dobro su prihvatili sve ovo. Većina već znaju nešto o saobraćaju, ali nije na odmet da još jednom sve ponovimo“, rekla je Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar.

Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ namenjena je učenicima prvog razreda osnovne škole. Aktivnosti o kojima se govori o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, planirane su da se sprovedu u periodu od 9. do 13. septembra 2019.

U četvrtak 12. septembra o bezbednosti u saobraćaju slušaće učenici OŠ „Desanka Maksimović“. U petak 13. septembra Crveni krst će posetiti OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru.

Takođe, Crveni krst u narednom periodu planira da sprovede i akciju povodom Svetskog dana prve pomoći, u okviru koje će biti prikazane pokazne vežbe u centru Zaječara.

K.M.

Dodaj komentar