fbpx

Bezbednost zaječarskih mališana na prvom mestu (FOTO)

Preporuka:

Dragan Jovanović proglašen za regionalnog poslovnog lidera u 2019. godini

Zaječarac, Dragan Jovanović, vlasnik kompanije "Tehnomedia centar doo" proglašen je za najboljeg poslovnog lidera na području Privredne komore Srbije...

Ivana Milojković iz Zaječara pobednica Bogojavljenskog plivanja (VIDEO)

Umesto da skoče u Crni Timok i zaplivaju za časni krst 20-oro muških takmičara, učesnika Bogojavljenskog plivanja u Zaječaru...

Poskupeli dizel i gas

Cena dizela je povećana za oko jedan dinar po litru, gasa za oko tri dinara, a generalni sekretar Udruženja...
- Reklama -

Crveni krst Zaječar i ove godine tradicionalno sprovodi akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Tim povodom, predstavnici Crvenog krsta posetili su prvake u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru i održali im predavanje.

S obzirom da su mališani najugroženija kategorija u saobraćaju, predstavnici zaječarskog Crvenog krsta organizuju predavanja na temu bezbednost u saobraćaju. Oni su okviru akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ posetli zaječarske prvake.

FOTO: zajecaronline.com

O bezbednosti su mogli do sada da čuju prvaci osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Tu priliku danas su imali i đaci Osnovne škole „Ljuba Nešić“. Prvacima je posebno bila interesantna maskota „Ljupka“, a uživali su i u gledanju crtanog filma „Pažljivko“.

„Akcija je namenjena svim prvacima, kako u gradskim, tako i u seoskim školama. Akcenat je na prvake, zato što se mnogi od njih sada osamostaljuju i kreću sami do škole. Zbog toga smo tu da im prikažemo lekcije koje su sada njima najbitnije: kako se prelazi ulica, koje svetlo na semaforu šta znači, kako treba da se ponašamo kao pešaci i kao putnici. Pokušaćemo da im na jedan zanimljiv način skrenemo pažnju i uputimo ih na osnovne činjenice o saobraćaju.

Njima je zanimljivo i dobro su prihvatili sve ovo. Većina već znaju nešto o saobraćaju, ali nije na odmet da još jednom sve ponovimo“, rekla je Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar.

Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ namenjena je učenicima prvog razreda osnovne škole. Aktivnosti o kojima se govori o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, planirane su da se sprovedu u periodu od 9. do 13. septembra 2019.

U četvrtak 12. septembra o bezbednosti u saobraćaju slušaće učenici OŠ „Desanka Maksimović“. U petak 13. septembra Crveni krst će posetiti OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru.

Takođe, Crveni krst u narednom periodu planira da sprovede i akciju povodom Svetskog dana prve pomoći, u okviru koje će biti prikazane pokazne vežbe u centru Zaječara.

K.M.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: