fbpx

Bezbednost zaječarskih mališana na prvom mestu (FOTO)

Preporuka:

Zašto državne institucije ne poriču prinudni rad kineskih osuđenika u Boru?

Na molbu uznemirenih građana Bora poslanici DJB su početkom oktobra uputili zahteve za informacijama od javnog značaja na adrese...

Javna tribina „Bez plejbeka“ u Prostoru za POMAK

Ekipa iz Beogradskog centra za ljudska prava razgovaraće sa mladima u okviru sesija "U četiri oka sa mladima". Ove sesije...

Oblačno, vetrovito i malo hladnije

U sredu će u većem delu zemlje biti oblačno, vetrovito i malo hladnije, ujutro i pre podne sa kišom....
- Reklama -

Crveni krst Zaječar i ove godine tradicionalno sprovodi akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Tim povodom, predstavnici Crvenog krsta posetili su prvake u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru i održali im predavanje.

S obzirom da su mališani najugroženija kategorija u saobraćaju, predstavnici zaječarskog Crvenog krsta organizuju predavanja na temu bezbednost u saobraćaju. Oni su okviru akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ posetli zaječarske prvake.

FOTO: zajecaronline.com

O bezbednosti su mogli do sada da čuju prvaci osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Tu priliku danas su imali i đaci Osnovne škole „Ljuba Nešić“. Prvacima je posebno bila interesantna maskota „Ljupka“, a uživali su i u gledanju crtanog filma „Pažljivko“.

„Akcija je namenjena svim prvacima, kako u gradskim, tako i u seoskim školama. Akcenat je na prvake, zato što se mnogi od njih sada osamostaljuju i kreću sami do škole. Zbog toga smo tu da im prikažemo lekcije koje su sada njima najbitnije: kako se prelazi ulica, koje svetlo na semaforu šta znači, kako treba da se ponašamo kao pešaci i kao putnici. Pokušaćemo da im na jedan zanimljiv način skrenemo pažnju i uputimo ih na osnovne činjenice o saobraćaju.

Njima je zanimljivo i dobro su prihvatili sve ovo. Većina već znaju nešto o saobraćaju, ali nije na odmet da još jednom sve ponovimo“, rekla je Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar.

Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ namenjena je učenicima prvog razreda osnovne škole. Aktivnosti o kojima se govori o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, planirane su da se sprovedu u periodu od 9. do 13. septembra 2019.

U četvrtak 12. septembra o bezbednosti u saobraćaju slušaće učenici OŠ „Desanka Maksimović“. U petak 13. septembra Crveni krst će posetiti OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru.

Takođe, Crveni krst u narednom periodu planira da sprovede i akciju povodom Svetskog dana prve pomoći, u okviru koje će biti prikazane pokazne vežbe u centru Zaječara.

K.M.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Osamnaestogodišnjak uhapšen zbog posedovanja marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su tinejdžera nakon što su u njegovom stanu pronašli marihuanu. Prilikom pretresa stana, organi reda pronašli su kesicu...

Počinju radovi na izmeštanju česme sa zaječarskog skvera

Na mestu Novogodišnje jelke od svetiljki, koja godinama krasi zaječarski trg, ove godine naćiće se nova arterska česma. Izmeštanje stare česme sa Trga oslobođenja,...

Odbojkašice „Timoka“ treće, odbojkaši prvi na tabeli

Odigrane su utakmice regionalne lige "Timok" za odbojkaše i odbojkašice. Odbojkaši "Timoka" savladali su rezultatom 3:0 ekipu "Hajduk Veljko 2", dok su odbojkašice istoimenu ekipu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: