fbpx
Društvo

Besplatni udžbenici i pribor za pojedine prvake u Timočkoj krajini

foto: www.macvainfo.rs

Za razliku od Zaječara, u kome za učenike prvog razreda grad nije obezbedio ni besplatne udžbenike, ni školski pribor, prvaci i mlađi osnovci u Boru, Boljevcu i Knjaževcu darivani su od lokalne samouprave.

I dok su mlađi osnovci u Boru dobili besplatne udžbenike i besplatan pribor, prvaci u Boljevcu besplatne rančeve, a knjaževački prvaci kompletan školski pribor, na zaječarske prvake Gradska uprava  kao da je zaboravila.

Za sve đake od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Bora, sredstvima iz gradskog budžeta obezbeđeni su besplatni udžbenici.

Knjige je dobilo 1 650 mlađih osnovaca, od kojih je 408 krenulo u prvi razred. Nabavljeno je 16 000 udžbenika u vrednosti od 9,8 miliona dinara.

FOTO: Grad Bor

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora rekao je da je u 2019. godini grad Bor obezbedio i sredstva za opremanje svih seoskih i gradskih škola.

„Škole su opremljene novim školskim klupama i stolicama, a škola „Vuk Karadžić“ dobila je potpuno novu fasadu i stolariju za šta je utrošeno oko 9 miliona dinara. U Boru je ukupno opredeljeno 14 odsto gradskog budžeta za obrazovanje“, rekao je Milikić.

Predsednik opštine Nebojša Marjanović je u Osnovnoj školi „9. srpska brigada“ u Boljevcu prvacima podelio rančeve i saobraćajni bukvar „Pažljivko“, kao poklon lokalne samouprave. Rančevi su obezbeđeni za sve prvake na području opštine, kojih je ove godine ukupno 65.

Opština Knjaževac obezbedila je za 190 učenika prvog razreda pakete školskog pribora.

Nažalost, grad Zaječar kao da je zaboravio na nekoliko stotina đaka prvaka koji su ove godine prvi put seli u školske klupe. Za njih su roditelji za udžbenike morali da izdvoje oko 8 000 dinara, nekoliko hiljada za školski ranac i isto toliko novca za neophodni pribor.

Dodaj komentar