fbpx
Društvo

BESPLATNI ginekološki pregledi u Trnavcu i Vražogrncu!

foto: pixabay

Stručnjaci ističu da bi svaka žena najmanje jednom godišnje trebala otići na ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk i PA PA test ukoliko nema zdravstvenih problema. Redovni pregledi su važni jer se tako na vreme mogu otkriti i najmanje promene koje ukazuju na bolest reproduktivnog sistema, a samim tim se mogu brzo i uspešno lečiti i izlečiti.

Zbog nedostupnosti, ali i nemarnosti žena koje ne žive u gradskim sredinama većina njih kod ginekologa nije otišla godinama.

Kako bi im usluge ove službe učinili dostupnijim, Služba za zdravstvenu zaštitu žena zaječarskog Doma zdravlja rešila je da izađe u susret ženama iz Trnavca i Vražogrnca, ali i okolnih sela i omogući im da se preventivno ginekološki pregledaju.

Tako će u petak, 3. avgustabiti organizovani gineloški sistematski pregledi u ambulanti u Trnavcu, a u četvrtak 9. avgusta i u ambulanti u Vražogrncu.

Sistematski ginekološki pregledi počeće u 11 časova, a žene sa sobom treba da ponesu overenu zdravstvenu knjižicu i karton za Papanikolau test, ukoliko ga imaju.

Dodaj komentar