Kultura

„Beogradski trio“ u Zaječaru

U zaječarskoj Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ biće priređena koncertna serija kamerne muzike čuvenog kompozitora i akademika Ivana Jevtića u izvođenju Beogradskog trija.

Zaječarskoj publici predstaviće se programom Muzika za trio i Grand trio. Koncert će biti održan u utorak, 15. oktobra sa početkom u 19 sati.

Beogradski trio” je nastao 2015. godine. Ansambl čine profesionalni muzičari: Dušan Panajotović na violini, Ivan Jarić na violončelu, Ivan Jevtić kompozitor, Marina Popović na violi, Igor Dražević na klaviru.

Solisti okupljeni u ovom ansamblu su afirmisani izvođači savremene srpske muzike prisutni na brojnim festivalima poput Međunarodne tribine kompoozitora, KoMA (Koncerti mladih autora),u projektima Rostrum+…

Kompozitor i akademik Jevtić zajedno sa mladim umetnicima putuje po Srbiji i drži kratka predavanja o svojim delima.

“ Želim publici da približim svoja dela, kao i da slušaoci premijerno čuju izvođenja“, kaže Jevtić.

Dušan Panajotović, asistent pri katedri za violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu,govori o problemu današnje muzike.

“Nekvalitetna muzika jedan je od glavnih krivaca lošeg stanja u društvu,pa svojim radom želi to da promeni“, kaže Panajotović.

Do sada su ovi muzičari nastpali u Vojvodini i centralnoj Srbiji.  Nakon Zaječara koncert će održati u sredu, 16. oktobra u Domu kulture u Knjaževcu, 17. oktobra u Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Nišu sa početkom u 19 sati, a 18.oktobra u Svečanoj salu grada Leskovca u 18 sati.

Ova koncertna turneja održava se pod pokroviteljstvom Ministrastva kulture i informisanja.

 

Dodaj komentar