fbpx
Društvo

Beogradski centar za ljudska prava u Zaječaru od 20. do 22. maja organizuje trening „Moj grad-moja prava“

Beogradski centar za ljudska prava uz podršku Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji organizuje trodnevni trening: Moj grad moja prava – koji će se održati u periodu od 20-22. maja 2017. u Zaječaru.

Namera organizatora je da polaznike škole upozna sa idejom, pojmom i mehanizmima zaštite ljudskih prava ali i da podstakne učesnike da daju doprinos unapređenju poštovanja ljudskih prava u svojoj zajednici.

Predavanje će držati pravnici Beogradskog centra za ljudska prava sa velikim iskustvom u edukaciji različitih društvenih grupa o konceptu ljudskih prava i njihovoj zaštiti.

Pored predavanja, trening će obuhvatiti i radionice kako bi učesnici imali priliku da izlože svoje stavove o ljudskim pravima i specifičnostima njihovog ostavarivanja u lokalnoj zajednici.

Na osnovu znanja koja budu stekli tokom škole i uz mentorstvo tima Beogradskog centra za ljudska prava tim polaznika će sačiniti policy paper u kome će izneti ideje za rešavanje problema u ostvarivanju ljudskih prava.

Timovi iz pet loklanih sredina predstaviće svoje radove na konferenciji u Beogradu koja će biti održana u Kući ljudskih prava i demokratije.

Trening je namenjen mladima, učenicima 3. i 4. godine srednjih škola iz Zaječara, kao i studentima prve i druge godine fakulteta.

Dodaj komentar