fbpx
Društvo

Beli i Crni Timok u porastu -Nema opasnosti od izlivanja

timok
foto: radiomagnum.rs

Vodostaji oba Timoka su u porastu zbog topljenja snega i kiše koja je padala protekle noći i jutros.
Nivoi i Belog i Crnog Timoka su iznad redovne linije odbrane od poplava.

Predstavnici Štaba za vanredne situacije danas su obišli kritična mesta na Belom Timoku koji je kao i Crni prešao liniju redovne odbrane od poplava.
„I Crni i Beli Timok u poslednja 24 sata su u porastu. Prema merenjima u podne, oba Timoka su iznad linije redovne odbrane od poplava, kota Belog Timoka iznosila je 165, a Crnog 315 cm. Visoke temperature ovih dana uslovile su naglo topljenje snega i samim tim porast vodostaja. Štab za vanredne situacije grada Zaječara je spreman dočekao ovu situaciju, preduzimamo sve potrebne mere, situacija na terenu se prati kako bi blagovremeno reagovali“, rekao je Milko Todorović, pomoćnik gradonačelnika i član Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, veliki problem trenutno je začepljenje jedne od većih gradskih jaruga na raskrsnici ulice Vojvode putnika i Djure Salaja, i ekipe zaječarskog Vodovoda i Vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga rekao je danas da nijedna lokalna samouprava na području Zaječarskog okruga nije ugrožena i ne preti opasnost od izlivanja od rečnih vodotokova, odnosno od Crnog i Belog Timoka.
„Na planina nema više snega i neće biti značajnijeg otapanja i priliva vode tokom dana, tako da probalje neće biti ugroženo“, naveo je Paunović.

Izvor:  radiomagnum.rs

Dodaj komentar