fbpx

Beli i Crni Timok u porastu -Nema opasnosti od izlivanja

Preporuka:

Radno vreme Doma zdravlja tokom praznika

Zbog obeležavanja državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra, ambulante u sastavu Doma zdravlja u Zaječaru...

Učenica škole „Ljuba Nešić“ provela nagradni vikend u Beču

Anja Marković, učenica četvrtog razreda zaječarske Osnovne škole "Ljuba Nešić" sa nastavnicom engleskog jezika Majom Zdravković provela je nagradni...

Dnevni horoskop za PETAK – 8. novembar 2019. godine

Sekstil Sunca i Saturna dočekuje nas ovog petka. Sunce je u Škorpiji,dok je Saturn u Jarcu, te su ovo...
- Reklama -

Vodostaji oba Timoka su u porastu zbog topljenja snega i kiše koja je padala protekle noći i jutros.
Nivoi i Belog i Crnog Timoka su iznad redovne linije odbrane od poplava.

Predstavnici Štaba za vanredne situacije danas su obišli kritična mesta na Belom Timoku koji je kao i Crni prešao liniju redovne odbrane od poplava.
„I Crni i Beli Timok u poslednja 24 sata su u porastu. Prema merenjima u podne, oba Timoka su iznad linije redovne odbrane od poplava, kota Belog Timoka iznosila je 165, a Crnog 315 cm. Visoke temperature ovih dana uslovile su naglo topljenje snega i samim tim porast vodostaja. Štab za vanredne situacije grada Zaječara je spreman dočekao ovu situaciju, preduzimamo sve potrebne mere, situacija na terenu se prati kako bi blagovremeno reagovali“, rekao je Milko Todorović, pomoćnik gradonačelnika i član Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, veliki problem trenutno je začepljenje jedne od većih gradskih jaruga na raskrsnici ulice Vojvode putnika i Djure Salaja, i ekipe zaječarskog Vodovoda i Vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga rekao je danas da nijedna lokalna samouprava na području Zaječarskog okruga nije ugrožena i ne preti opasnost od izlivanja od rečnih vodotokova, odnosno od Crnog i Belog Timoka.
„Na planina nema više snega i neće biti značajnijeg otapanja i priliva vode tokom dana, tako da probalje neće biti ugroženo“, naveo je Paunović.

Izvor:  radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: