Izdvajamo Sport

Automobilsko sportsko udruženje “AS” iz Zaječara prvak Srbije na brdskim trkama

FOTO: zajecaronline.com

Automobilsko sportsko udruženje “AS” iz Zaječara apsolutni je šampion Srbije na brdskim stazama, pošto su takmičari zaječarske ekipe osvojili rekordan broj bodova u ekipnoj konkurenciji, čime su stekli ubedljivu prednost u generalnom plasmanu. Poslednja trka sezone vožena je minulog vikenda 10. i 11. oktobra u Donjem Milanovcu, a članovi zaječarske ekipe ni ovog puta nisu razočarali.

Auto trka “Đerdap – Miroč 2020” bodovala se za Nacionalni šampionat auto trka na brdskim stazama Srbije, Međunarodno zonsko prvenstvo i Kup SAKSS starovremenskih vozila, uz pokroviteljstvo opštine Majdanpek i Nacionalnog parka “Đerdap” i podršku majdanpečke Turističke organizacije.

Staza je bila duga 2110 metara, od raskrsnice Kladovo – Golubac prema Miroču i Brzoj Palanci, udaljena šest i po kilometara od Donjeg Milanovca, a takmičari ASU “AS” iz Zaječara još jednom su oduševili srpsku automobilsku javnost.

Dejan Ilić sa svojom “Honda integrom”, dominirao je u klasi 7 i doneo zaječarskom timu 25 bodova, a isti broj bodova osvojili su i Srđan Đorđević sa Jugom 65 i Danijel Panić, vozeći “Pežo 106″ u klasi 3, koji su takođe imali najbolja vremena u svojim klasama. Posebno je zanimljivo bilo u klasi 3, gde je Panić osvojio 1. mesto sa 0,4 sekunde prednosti u odnosu na Gorana Nešića. Dragan Lukić sa “Jugom 65” je takođe bio izuzetan i zabeležio najbolji rezultat u klasi 4.

Sjajan je bio i Zaječarac Miloš Ivković, kome je ovo prva sezona u profesionalnom automobilizmu, pošto je u klasi 4 zauzeo 2. mesto iza svog klupskog druga Lukića i na taj način osvojio 18 bodova sa svojim Jugom 65. Mesto na podijumu osvojio je i Mario Narodović, koji je zabeležio 3. najbolji rezultat u klasi 3 sa “Suzuki Swiftom”, dok je poziciju iza njega zauzeo još jedan vozač iz Zaječara Dejan Vukić, vozeći “Pežo 106″.

Sve u svemu, počevši od Košutnjaka, preko Halova, Sopota, Avale pa sve do Miroča, takmičari zaječarskog “AS-a” su dominirali i zasluženo prigrabili šampionsku titulu u konkurenciji 28 srpskih klubova, ispred beogradskih ekipa “ASK XM Racing team-a” i ASU “Zeka Auto sporta”, osvojivši neverovatnih 340 bodova.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar