fbpx
Društvo

Autobusi i danas ne stižu do velikog broja zaječarskih sela! -RHMZ: Uveče moguća ledena kiša!

autobus
foto: www.atvbl.com

Veliki broj autobusa danas nije stigao do svojih odredišta.

Zaječar je i ovog 5. januara najhladniji. U 9 sati u Zaječaru je izmereno -10C.

-Saobraćaj se na putevima u Zaječarskom regionu odvija otežano, s obzirom da na kolovozu ima 3-4 cm ugaženog snega, kaže Dragan Miletić načelnik Odeljenja saobraćajne policije u zaječarskoj Policijskoj upravi.

Posebno je otežan autobuski saobraćaj. Autobusi prevoznika Nikolić prevoz jutros nisu uspeli da stignu do velikog broja zaječarskih sela. Autobus koji saobraća do Halova i Šipikova stigao je samo do Velikog Izvora. Autobus koji je trebao da stigne do Trnavca došao je samo do Vražogrnca, a autobus koji ide do Planinice jutros je stigao samo do Lubničke raskrsnice.
Autobus jutros nije uspeo da stigne ni do Zagradja i Marinovca, išao je samo do Vrbice, dok je autobus koji ide do Lasova došao samo do Šljivarskog brda.
Ovog jutra nije išao ni autobus do Gamzigrada. Kako kaže Milko Todorović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za bezbednost saobraćaja ovaj autobus išao je samo do Gamzigradske banje, ne i do Gamzigrada iz bezbednosnih razloga.
Autobus koji saobraća u salaškom kraju, odnosno do Tabakovca, Salaša i Brusnika jutros je stigao samo do „Metriške table“.

Na putevima prvog prioriteta snega ima do 5 cm, na putevima drugog prioriteta do 10 cm, a kolovozi na putevima trećeg prioriteta su pod snegom 5-10 cm, dok u višim predelima mestimično ima snega i preko 10 cm.

Jak vetar, povremeno i mestimično u višim predelima, na prevojima i otvorenim, „brisanim“ prostorima pravi nanose od pola metra do metar.
Povremenih, sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Djerdapskoj magistrali.

-Ulice prvog prioriteta u gradu cele noći su čišćene, kao i ulice drugog pririteta koje se od juče čiste po treći put. Ulice trećeg pririteta u toku prepodneva biće očišćene. Što se tiče puteva u prigradskim naseljima i selima, ima odredjenih minimalnih problema zbog vetra koji i dalje duva i pravi nanose. Mehanizacija za zimsko održavanje puteva je non stop na terenu i uspeva da sve putne pravce održi prohodnim, rekao je za Radio Magnum Milko Todorović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za bezbednost saobraćaja.

Prema rečima načelnika Odeljenja saobraćajne policije u zaječarskoj Policijskoj upravi, Dragana Miletića obaveza svih učesnika u saobraćaju je da se pre polaska na put informišu o stanju na kolovozima, da li su svi putevi prohodni, da li su očišćeni od snega i da provere signalizaciju na vozilima kao i zalihe goriva.

Tokom dana u većem delu oblačno i suvo. Posle podne u južnim i jugozapadnim, do kraja dana i tokom noći u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom, koja će se ponegde lediti pri tlu, na planinama susnežica i sneg.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar