Sport

ASU “AS” zauzelo treće mesto na automobilskoj trci u Kraljevu

foto: glassporta.rs

Nakon odličnih rezultata postignutih u Beogradu, na trci “Avala 2020” gde je osvojeno prvo mesto, članovi Automobilskog sportskog udruženja “AS” iz Zaječara, imali su zapažen nastup na Auto trci na kružnim stazama “Beranovac 2020”.

Organizatori takmičenja bili su Sportski auto i karting savez Srbije i “KV Racing” iz Kraljevca, a u dva dana nadmetanja od 25. do 27. septembra, viđeno je mnogo odličnih vožnji na stazi dužine 5.250 metara.

Takmičenje je bodovano za Šampionat Srbije, Međunarodno zonsko prvenstvo na kružnim stazama i Kup starovremenskih vozila.
Predstavnici ASU “AS” iz Zaječara su prvog dana ostvarili sledeće rezultate:

Vladimir Panić je u “Hondi Civic”, osvojio 2. mesto u klasi 5 i doneo klubu 18 bodova, a isti uspeh ponovio je i Nikola Mišić u klasi 1 junior. Nikola Mišić je sa Zastavom Jugo 55 osvojio 3. mesto i doneo klubu 15 bodova u klasi 1, dok je u klasi 3 Danijel Panić sa vozilom “VW polo”, zauzeo 4. mesto i dodao 12 bodova svojoj ekipi.

Pošto su na autodromu Beranovac vožene dve zasebne trke, sa odvojenim kvalifikacijama, na kraju prvog dana takmičenja zaječarsko Automobilsko sportsko udruženje “AS” zauzelo je 3. mesto u konkurenciji klubova.

Dan kasnije, bilo je nekih nesrećnih situacija i kvarova na automobilima, ali je i pored toga zabeležen dobar rezultat, pošto je zaječarski “AS” zadržao treće mesto u generalnom plasmanu klubova i završnog dana Auto trke “Beranovac 2020” u Kraljevu.

Mesto na postolju u nedelju 27. septembra ostvario je Života Milić, koji je i pored toga što je vozio pozajmljeni automobil, zbog kvara na njegovoj “Hondi Prelude” prethodnog dana, uspešno završio trku, osvojivši drugo mesto u klasi 5 i donevši klubu 18 bodova. Dobar je bio i Danijel Panić u klasi 3, koji je zaječarskoj ekipi doneo 15 bodova, pošto je trku završio na trećem mestu.

Poslednju trku sezone ASU “AS” iz Zaječara očekuje sa dobrim izgledima za šampionsku titulu. Naime, tačka na auto sezonu stavlja se od 9. do 11. oktobra u Donjem Milanovcu, kada se vozi Auto trka “Miroč 2020”.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar