Društvo

Akcija „Jedan paketić puno ljubavi“ -Za osmeh više

paketići
foto: radiomagnum.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Crveni krst Zaječar tradicionalno svake godine organizuje akciju „Jedan paketić puno ljubavi“, namenjenu najugroženijim mališanima u gradu. U okviru ove akcije juče su u prostoriji Crvenog krsta, deci korisnika Narodne kuhinje i deci iz Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju ,,Oblutak’’, podeljeni novogodišnji paketići. Ovom prilikom izvedena je i novogodišnja predstava. Pojava Deda Mraza izazvala je osmehe na licima mališana.

Crveni krst je juče podelio ukupno 160 paketića.

Na humanitarnim predstavama, u kojima su učestvovali volonteri Crvenog krsta, predškolci i osnovci su donirali slatkiše za svoje vršnjake. U akciju su se uključile i mnoge kompanije, organizacije i ustanove iz Zaječara: Žitopromet, TIS Mitrović, Tehnomedija, Zavarivač iz Zvezdana, Fakultet za menadžment, Fondacija Iskorak, Privredna komora, ali i Timočka eparhija.
-Ovo je jedna od naših bitnijih humanitarnih akcija i odziv je odličan. Ove godine smo proširili akciju pa su paketiće dobili i mališani iz ,,Oblutka’’, rekao je Vladan Marković, sekretar zaječarskog Crvenog krsta. On se zahvalio svim učesnicima koji su doprineli da se mališanima ulepšaju novogodišnji praznici.

Učešće u akciji uzele su i Fondacije Iskorak i Zaječarska inicijativa.
-Na novogodišnjem humanitarnom bazaru prikupljali smo sredstva za pojačani obrok deci korisnika Narodne kuhinje, kako bi im pored paketića još više ulepšali ovaj dan. U našem radu dosta su zastupljene humanitarne akcije, pa smo osetili potrebu id a obradujemo ove mališane, rekao je Dejan Perić iz fondacije Iskorak.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar