Hronika Timočka krajina

Akcija „GNEV“ u Boru: Uhapšene tri osobe zbog heroina i oružja

FOTO: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, u tri odvojene akcije, u okviru „Gneva“, zaplenili su više od 1,5 kilogram heroina i oružje i uhapsili tri osobe, jednu osumnjičenu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jednu za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i jednu za oba ova dela.

Borska policija je u stanu A. M. (2002.) iz Bora pronašla kilogram i 580 grama heroina, skrivenog u kupatilu, kao i 30 bojevih metaka za automatsku pušku.

Takođe, u pretresu stana V. M. (1967.) iz Bora, u kome neprijavljeno boravi, nađena je manja količina marihuane, tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i digitalna vagica.

Pripadnici policije u Majdanpeku su na salašu D. P. (1981.), u okolini ovog grada, zaplenili malokalibarsku pušku, skrivenu u kući, iza jednih vrata.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocima, stoji u saopštenju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u njegovom stanu pronašla gasni pištolj sa prigušivačem, oko 45 grama baruta i više metaka različitog kalibra.

FOTO: mup.gov.rs

Dodaj komentar