fbpx
Društvo

Akcija čišćenja priobalja Grliškog jezera u subotu 24. aprila

Najavljena je akcija čišćenja priobalja Grliškog jezera za subotu 24. april 2021. a mogu da dođu svi koji žele da pomognu u ovoj akciji.

U cilju zaštite životne sredine i povećanja ekološke svesti biće organizovana akcija čišćenja priobalja Grliškog jezera, a pre prvomajskih praznika, kako bi se poslala poruka i povećala svest kod građana, posebno kod mlađe populacije, da nakon uranka, prikupe smeće za sobom i na taj način daju doprinos u očuvanju životne sredine.

Okupljanje zainteresovanih građana je predviđeno u 9 sati na „Vašarištu“, na „Kraljevici“, gde će biti formirane grupe koje će biti raspoređene na određenim lokacijama oko Grliškog jezera.

Prevoz je obezbeđen za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu svojim vozilom, ali je, prema rečima organizatora, poželjno što više prevoznih sredstava, kako bi svi učesnici akcije stigli na predviđenu lokaciju.

Kese za smeće i rukavice su obezbeđene, a poziv važi za sve ljubitelje prirode.

Predviđeno je da akcija bude završena do 14 sati.

Organizator je neformalna grupa zaljubljenika u prirodu, koja poručuje da je svako dobrodošao i da je potrebno poneti samo dobru volju i osmeh.

Dodaj komentar