Hronika

AFERA DŽIP: Zelja i Velja ruše Vučića!

Jeep Commander

Da li je gradonačelnik Zaječara „poklonio“ džip za 665,000.00 dinara a onda popravku već jednom popravljenog džipa „doplatio“ još 2,600,000.00 dinara ili je sve ovo još jedna montaža usmerena protiv njega?

Nakon mnogobrojnih skandala kojima je aktuelni gradonačelnik Zaječara iz redova Srpske napredne stranke obeležio izbornu kampanju u 2016. godini i naneo nesagledivu štetu aktuelnom premijeru Srbije i predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, portal Zaječar Online došao je do dokumentacije koja nedvosmisleno ukazuje na kriminal u redovima zaječarskih naprednjaka.

Na sinoćnom sastanku  o kome smo pisali ovde, Zoran Milojević poznatiji kao Zelja, desna ruka premijera Aleksandra Vučića i mentor aktuelnog gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića, zaštitio je svog pulena i samim tim još jednom zadao težak udarac svom šefu u Beogradu.

U katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju 2014. godine stradao je i džip JEEP COMMANDER Gradske uprave Zaječar, registarskih oznaka ZA-010-ZA. Iako je džip dužio vozač Miodrag Rodić, gradonačelnik  Zaječara naređuje svom vozaču Božidaru (Bobanu) da uzme vozilo sa tuđim putnim nalogom i krene sa njim u obilazak poplavama ugroženih terena. Tom prilikom po uputstvima gradonačelnika, Boban ulazi u poplavljeni deo i tom prilikom preko filtera za vazduh voda ulazi u motor džipa COMMANDER i nastaje šteta, koju mehaničari nazivaju hidro udarom u motoru vozila.

putni nalog kojim je džip zadužio Miodrag Rodić

putni nalog kojim je džip zadužio Miodrag Rodić

dokaz da je vozilo koristio Božidar (Boban)

dokaz da je vozilo koristio Božidar (Boban)

Nakon nastale štete koja je prijavljena osiguravajućoj kući DDOR Novi Sad kod koje je vozilo JEEP COMMANDER bilo kasko osigurano,

polisa kasko osiguranja

polisa kasko osiguranja

osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad odbija da izvrši naknadu nastale štete i za to kao osnov u obrazloženju navodi odgovornost vozača motornog vozila.

odgovor osiguravajuće kuće

odgovor osiguravajuće kuće

Portal Zaječar Online napominje da je u trenutku nastanka štete na motornom vozilu JEEP COMMANDER njime upravljao vozač gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića koji se takođe nalazio u vozilu. (u to vreme u Srbiji je na snazi bila Vanredna situacija, a gradonačelnik Velimir Ognjenović je bio komandant gradskog štaba).

Nakon odgovora osiguravajuće kuće gradonačelnik vozilo JEEP COMMANDER šalje u servis Auto centar Kusi gde je na vozilu izvršeno vađenje motora, popravka i zamena delova kao i vraćanje motora u vozilo.

račun popravke džipa nakon hidro udara

račun popravke džipa nakon hidro udara

Dana 18.8.2014. godine gradonačelnik Zaječara je u celosti platio popravku vozila JEEP COMMANDER Auto centru Kusi odakle je vozilo i preuzeto kao popravljeno i dovezeno na parking Gradske uprave Zaječar.

kartica analitike budžeta grada Zaječara za dobavljača AC Kusi za 2014.

kartica analitike budžeta grada Zaječara za dobavljača AC Kusi za 2014.

TU KREĆE MISTERIJA KOJA KULMINIRA AFEROM „DŽIP“

(džip JEEP COMMANDER ZA-010-ZA misteriozno je nestao)

I pojavio se 25. januara 2016. godine ali samo u papirima koje je lično potpisao gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

On je popravljeno vozilo 25. januara ove godine prodao Marković Negovanu iz Smedereva ugovorom O PRODAJI I KUPOVINI NEISPRAVNOG MOTORNOG VOZILA zavedenim pod brojem II-404-44 od 25.1.2016. godine. Podsećamo da je vozilo već bilo popravljeno u AC Kusi koji je izdao račun a gradonačelnik Velimir Ognjenović platio 18.8.2014.

U članu III ugovora predvideo je da do prodaje motornog vozila rizik slučajne propusti ili oštećenja motornog vozila snosi prodavac, a sa predajom vozila rizik prelazi na kupca. Vozilo je prodato za 665.000,00 dinara (oko 5.500 eura).

ugovor o prodaji i kupovini neispravnog (pre toga popravljenog) vozila

ugovor o prodaji i kupovini neispravnog (pre toga popravljenog) vozila

ugovor o prodaji i kupovini neispravnog (pre toga popravljenog) vozila

ugovor o prodaji i kupovini neispravnog (pre toga popravljenog) vozila sa potpisom i pečatom gradonačelnika Zaječara

Da sve ne bi ostalo u totalnoj misteriji potrudio se aktuelni gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović iz redova Srpske napredne stranke koji istog dana kada je prodao vozilo 25. januara ove godine uzima od AD Auto kuća Kompresor predračun za popravku motornog vozila JEEP COMMANDER ZA-010-ZA u ukupnom iznosu od 2.643,850.80 dinara i pod nerazjašnjenim okolnostima potpisuje gore pomenuti ugovor sa „spornim“ članom III.

predrsćun AD AK Kompresor na 2,269,340.40 dinara

predračun AD AK Kompresor na 2,643,850.80 dinara

Da li je gradonačelnik Zaječara „poklonio“ džip za 665,000.00 dinara a onda popravku već jednom popravljenog džipa „doplatio“ još 2,600,000.00 dinara ili je  sve ovo još jedna montaža usmerena protiv njega?

Kako portal Zaječar Online nezvanično saznaje istog dana aktuelni gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović iz redova Srpske napredne stranke zahtevao je još jedan predračun od AD Auto kuća Kompresor za popravku džipa JEEP COMMANDER ZA-010-ZA. Iz naših izvora saznajemo da je dobio i taj drugi predračun po broju naloga 210069, od nalogodavca 7214 na iznos od skoro 2,300,000.00 dinara.

Apelujemo na nadležne državne organe, PU Zaječar, Više tužilaštvo u Zaječaru, da ispitaju slučaj afere Džip kao i da se gradonačelnik, predsednik Skupštine grada Zaječara, odbornici u Skupštini grada izjasne o pomenutoj aferi.

Uloga Zorana Milojevića  Zelje u ovom slučaju ostaje nepoznata ali svakako snosi deo moralne odgovornosti, jer je štiteći Velimira Ognjenovića nesvesno omogućio istom da zloupotrebi poverenje premijera Srbije i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

3 komentara

  • Postavlja se pitanje da li je džip uopšte popravljen u AC Kusi? Ako je i popravljen (da li je AC Kusi osposobljen za popravku tako kompleksnog kvara?), zašto džip nije opravljen u ovlašćenom servisu? Ili je možda „opravljen“ po sistemu IMT-a (ima mene tu)? Potrebno je da se obavi veštačenje džipa od ovlašćenog uvoznika i vrlo brzo bi se videlo da li su uopšte ugrađeni svi delovi po specifikaciji i da li je izvršena opravka po ispostavljenom i plaćenom računu?

Dodaj komentar