Kultura

4. Dani Gamzigradske banje

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U subotu, 31. avgusta 2019. biće održani 4. Dani Gamzigradske banje. U okviru ove manifestacije, pripremljen je bogat kulturno-umetnički program.

U okviru bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije, u 17 sati biće otvorena izložba slika sa predhodnih likovnih kolonija „Gamzigrad“. Nakon toga će glumci zaječarskog teatra izvesti performans.

Kulturno-umetnički program počeće u 17.30 sati, nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“. Program će se nastaviti igrom Gradskog folklornog ansambla „Zora“ i kulturno umetničkih društava „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora i „Gradec“ iz Gradskova.

Nastupiće i mlada, talentovana pevačica iz Zaječara Milica Ilić. Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe i izložba tradiconalne trpeze, kao i sportske aktivnosti: turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

1 komentar

  • Grad Zajecar je duzan da podigne spomenik u Gamzigradskoj banji lekaru koji je zauvek izdigao ovo naselje do zvanja banje – Prim Dr Sava Filipovic I da ovu manifestaciju nazove njegovim casnim imenom. Nemojte reci da je gluma Zorana Radmilovica vaznija od unapredjivanja zdravlja nas gradjana.

Dodaj komentar