Kultura

36. SMOTRA NARODNIH OBIČAJA „VRAŽOGRNAČKI TOČAK“ 3. I 4. AVGUSTA U VRAŽOGRNCU

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Vražogrncu kod Zaječara u petak i subotu, 3. i 4. avgusta biće organizovana tradicionalna 36. smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“.

Na ovoj tradicionalnoj etno-manifestaciji u petak, 3. avgusta od 17 sati biće otvorena izložba slika Leposave Đalić i Gorana Pejčića, a pola sata kasnije biće organizovana i izložba domaće radionosti.

Doček učesnika smotre planiran je za 18 časova.

U 18 sati i 30 minuta biće organizovan i okrugli sto, a od 20 sati u okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće: KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, Kulturna sekcija „Društva Roma“ iz Zaječara i etno grupa „Izvor“ iz Vranja.

U subotu, 4. avgusta posetioci će nakon dočeka učesnika od 17 sati imati priliku da uživaju u tradicionalnom takmičenju u pripremanju gulaša, a nakon defilea učesnika koji je zakazan za 19 sati i 15 minuta svi prisutnu imaće prilike da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu na kome će nastupiti kulturno-umetnička društva iz Vražogrnca, Zlota, Velikog Izvora, halova, Ilina, Podgorca, Gradskova, trgovišta, Starčeva i štubika.

Organizatori ove prestižne manifestacije u Vražogrncu su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“, Turistička organizacija Grada Zaječara i Mesna zajednica Vražogrnac, a pokrovitelj je  Grad Zaječar.

Dodaj komentar