fbpx

35. smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“ 5. i 6. avgusta u Vražogrncu

Preporuka:

Na području Zaječarskog upravnog okruga za sada nema registrovanih slučajeva afričke kuge svinja

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...

Promocija knjige „Vera i ateizam“ u zaječarskoj Gostoprimnici

Promocija knjige "Vera i ateizam" autora doktora Aleksandra Milojkova biće održana u četvrtak 23. januara u zaječarskoj "Gostorpimnici. Dr Aleksandar...

Uglavnom suvi kolovozi: Magla i sumaglica otežavaju vidljivost

Vozače će i danas pratiti uglavnom suvi kolovozi jer se ne očekuju padavine, ali će zato magla i sumaglica...
- Reklama -

U Vražogrncu kod Zaječara u petak i subotu, 5. i 6. avgusta biće organizovana tradicionalna 35. smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“.

U petak, 4. avgusta od 17 sati, biće otvorena izložba slika Gorana Pejčića, pola sata kasnije, biće organizovana izložba domaće radionosti kao i promocija monografije Aleksandra Ace Rašića „Vražogrnac kroz vekove“.

35. smotru narodnih običaja „Vražogrnački točak“ u 20 časova otvoriće dečiji folklorni ansambl Kulturno umetničkog društva „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, omladinski folklorni ansambl „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Ljubomir Ivanović Gedža“ iz Kovačevca.

Na platou ispred Doma kulture, u subotu, 5 avgusta u 15 sati biće otvorena izložba domaće radinosti, za 16 sati predviđen je doček učesnika, dok će od 17 časova početi takmičenje u pripremi gulaša, a od 19 sati i 30 minuta i tradicionalni defile učesnika.

I drugog dana festivala biće organizovan bogat kulturno-umetnički program u kome će učestvovati KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Boki 4. juli“ iz Paraćina, KUD „Vidovdan“ iz Velikog Drenovca, KUD „Biser“ iz Draževca, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Čučuk Stana“ iz Sikola, KUD „Krivelj“ iz Krivelja, KUD „Pervaz“ iz Trgovišta i izvorna folklorna grupa „Valakonje“ iz Bukova.

Organizatori ove manifestacije su Centar za kulturu i turizam Grada Zaječara, MZ Vražogrnac i KUD „Sloga“, a pokrovitelj je grad Zaječar.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: