fbpx

26 najhrabrijih u Zaječaru pliva za Bogojavljenski krst

Preporuka:

Borsko jezero na 4,3 metra ispod preliva na brani

Nivo Borskog jezera trenutno je veoma nizak i nalazi se na 4,3 metra ispod preliva na brani. Lokalna samouprava...

Odbojka: Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Kadetska ekipa OK Zaječara je pobedom nad vršnjakinjama iz OK Viner iz Bora obezbedila titulu regionalnog prvaka pre poslednjeg...

U Negotinu podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35) iz sela Jabukovac i Maje Bađikić (25)...
- Reklama -

Reke u Srbiji na Bogojavljenje biće pune plivača kao usred leta, koji će i ove godine tradicionalno, odmeriti snage i plivati za Časni krst.

Najhrabriji i najuporniji sa pontonskog mosta na Popovoj plaži u Zaječaru danas će skočiti u Timok i pokušati da stazu dugu 30 metara preplivaju bez ikakvih problema.

Prema rečima organizatora, ukupno je prijavljeno 26 takmičara iz gotovo svih mesta Timočke Krajine, ali i iz Niša, Kragujevca i Bugojna.

Nagrada za najbržeg plivača biće viteški plašt, zlatni dukat i Časni krst sa Božijom pomoći i verom u spasenje.

Prijavljeni učesnici će morati da prođu lekarski pregled, koji će biti organizovan na Popovoj plaži, pre početka plivanja.

Plivanje za Časni krst počinje u 11 sati i 30 minuta, a njemu će prethoditi Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru od 8:30h, veliko vodoosvećenje u porti Saborne crkve od 10:30h, kao i Svečana litija od Saborne crkve kroz centar grada do Popove plaže koja će krenuti iz porte hrama tačno u 11 sati.

Sve je, na “Popovoj plaži” na Crnom Timoku, spremno za sutrašnje Bogojavljenjsko plivanje za Časni krst !
U 11,30 minuta, nakon Litije koja u 10,50 sati kreće ispred Sabornog hrama u Zaječaru, 26 prijavljenih takmičara (iz gotovo svih mesta Timočke Krajine te Niša, Kragujevca, Bugojna …) boriće se za viteški plašt, zlatni dukat i ČASNI KRST sa Božijom pomoći i verom u spasenje !

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: