fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

200.000 evra za moderniju i profitabilniju proizvodnju u Dubočanu i Maloj Jasikovi

Uručenjem sertifikata o završenoj obuci za više od 40 meštana, obeležen je završetak prve i početak druge faze u projektu „Naše selo“, koji Delta Holding sa partnerima sprovodi u selima Dubočane i Mala Jasikova kod Zaječara.

Da je znanje osnov moderne poljoprivrede, u prvoj fazi projekta “Naše selo” uverili su se meštani Male Jasikove i Dubočana, kada je akcenat bio na edukaciji u oblasti stočarstva i voćarstva, finansiranja poljoprivredne proizvodnje, udruživanja i konkurisanja za sredstva iz domaćih i međunarodnih izvora.

FOTO: Delta holding / Projekat “Naše selo” Dubočane

Druga faza je juče, 17. aprila svečano promovisana u Domu kulture u Dubočanu. Stručnjaci iz Delta Agrara i Erste Banke sačinili su individualni plan razvoja za svako domaćinstvo.

” U ovoj fazi akcenat će biti na povećanju proizvodnje, kroz zaštitu voćnjaka od štetočina i biljnih bolesti, promenu ishrane stoke, poboljšanju objekata za smeštaj muznih goveda i druge aktivnosti kojima se proizvodnja na selu modernizuje i postaje profitabilnija.

Tu je i fond od 200.000 evra kojim će se taj rad podupirati, a kamate na dodeljene kredite neće plaćati korisnici, već ih time „časti“ Delta agrar”, poručili su iz “Delta” agrara.

Sertifikate za stečeno znanje dobilo je 40 poljoprivrednika, a dvadeset domaćinstava se odlučilo za kredit. 

U trećoj fazi projekta, koja će uslediti kasnije, Delta Fondacija i partneri u projektu radiće na unapređenju društvenog života, kroz obnovu škola, organizovanje kulturnih događaja.

Podsećamo, projekat „Naše selo“ započet je uz podršku grada Zaječara. 

1 komentar

Dodaj komentar